Portaal

De boerderijtuin in Sint Marten is af

De boerderijtuin is af! De afgelopen maanden hebben bewoners van Sint Marten, de gemeente Arnhem en woningcorporatie Portaal samen hard gewerkt aan de aanleg van de boerderijtuin. Tussen de Schrasserstraat en het straatje Sint Marten lag tot voor kort een onbestemd stuk terrein. Bewoners namen zelf het heft in handen om hier een fraaie stadstuin van te maken. Zij kregen daarbij ondersteuning van Portaal en de gemeente.

Stromend water
De tuin ligt er nu prachtig bij. Een pomp laat water stromen, paden, stoepen en een toegangspoort zijn aangelegd. Planten, struiken en bomen staan in bloei. En rond de tipi kan naar hartenlust gespeeld worden. Lekker zitten in 't zonnetje kan natuurlijk ook! Bestaande elementen zijn zoveel mogelijk hergebruikt. Sint Marten is niet voor niets een ecowijk. Alle bomen zijn behouden gebleven en de paden zijn verhard met mooie ouderwetse klinkers, die nog in het depot van de gemeente lagen. De bewoners gaan het terrein zelf onderhouden.

Feestelijke oplevering
De feestelijke oplevering is tijdens Nationale Burendag op zaterdag 25 september, tussen 10.30 en 12.30 uur. Wethouder Margriet Bleijenberg en Marco de Wilde, regiodirecteur van Portaal, openen om 11.00 uur officieel het terrein. Buurtbewoners en belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om de opening mee te vieren. Na afloop kan iedereen pannenkoeken eten in het wijkcentrum. Ook worden daar diverse activiteiten georganiseerd door Rijnstad.

Meer informatie vindt u op www.sintmartensonsbeekkwartier.nl.