Politie Twente

Persberichten Politie Twente 21 september 2010

Politie laat twee zwaar verwaarloosde pony's inslapen

Enschede

Maandag 20 september heeft de politie twee pony's in beslag genomen, omdat de eigenaresse deze twee pony's zwaar verwaarloosd heeft en de nodige verzorging heeft ontzien. De pony's stonden in een weiland aan de Weerseloseweg in Enschede. Omdat de pony's beiden zwaar hoefbevangen waren werd 12 september contact gezocht met de eigenaresse van beide pony's. De 40-jarige eigenaresse onthield de beide pony's de nodige verzorging waardoor de pony's veel pijn leden. De politie werd ingeschakeld. Nadat deze ook met de eigenaresse contact had gezocht werd duidelijk dat beide pony's niet op korte termijn uit hun lijden werden verlost. Hierop zijn in overleg met Justitie beide pony's in beslag genomen. Een dierenarts heeft beide pony's uit humaan oogpunt in laten slapen. Tegen de 40-jarige eigenaresse zal proces-verbaal worden opgemaakt. (2010085326)

Bromfietser gewond bij aanrijding Vriezenveen
Een 16-jarige bromfietser uit Vriezenveen raakte maandag 20 september gewond bij een aanrijding in Vriezenveen.

Maandagmiddag 20 september omstreeks 16.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de J. ten Catestraat in Vriezenveen. Een 16-jarige bromfietser uit Vriezenveen reed over de J. ten Catestraat, gaande in de richting van de Harmsenweg. Vermoedelijk hield de bromfietser niet voldoende rechts waardoor hij tegen een tegemoet komende automobiliste, een 29-jarige Vriezenveense, botste. De bromfietser raakte gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2010085320)

Vrouw met rode kaart aangehouden Enschede
Op maandag 20 september rond 16.00 uur, hield de politie een 36-jarige vrouw uit Enschede aan voor huisvredebreuk. De vrouw bleek een zogenoemde rode kaart te hebben, waardoor zij bij alle aangesloten winkels niet meer naar binnen mag. De kaart was de vrouw eerder uitgereikt omdat zij meerdere malen een winkeldiefstal had begaan. Tegen haar zal proces-verbaal worden opgemaakt. (2009038797)

Vier jeugdigen aangehouden voor mishandeling Hengelo
Een 12- en 15-jarige meisje en een 14- en 16-jarige jongen, allen woonachtig in Hengelo, werden dinsdag 21 september aangehouden, omdat zij een 13-jarige jongen hadden mishandeld.

Vrijdag 13 augustus werd een 13-jarige jongen uit Hengelo mishandeld door een groep jeugdigen. De 13-jarige raakte hierbij gewond en moest zich onder doktersbehandeling stellen. De jongen werd vaker lastig gevallen en bedreigd door de groep. De politie startte een onderzoek. Naar aanleiding van dit politieonderzoek konden dinsdag 21 september een 12- en 15-jarige meisje en een 14- en 16-jarige jongen, allen woonachtig in Hengelo, worden aangehouden. De politie onderzoekt het hoe en waarom van de mishandeling van de 13-jarige jongen. (2010073154)

Drie mannen aangehouden bij poging winkeldiefstal Vroomshoop
Een 19-, 22- en 24-jarige man afkomstig uit Letland en Polen werden maandag 20 september aangehouden op verdenking van diefstal in vereniging.

Maandag 20 september omstreeks 13.00 uur zag een eigenaar van een winkel aan de Linderflier in Vroomshoop drie mannen zich verdacht ophouden in zijn winkel. De mannen hadden enkele goederen klaar gelegd om deze vermoedelijk mee te nemen zonder te betalen. De politie werd ingeschakeld en kon het drietal aanhouden. In de auto van de drie mannen werd een grote hoeveelheid aan tandpasta, een honkbalknuppel, peperspray en een geprepareerde tas aangetroffen. Twee mannen konden zich niet legitimeren. De drie mannen, een 19-, 22- en 24-jarige man afkomstig uit Letland en Polen, zijn aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010085238)




Politie Twente