MBO raad

Back Stage: rest Nederland een toekomst als dozenschuiversland?

21-09-2010 - Robbert Dijkgraaf vreest van wel. In Back Stage #6 pleit de KNAW-president en hoogleraar voor een fundamenteel ander perspectief op onderwijs. Daarnaast levert koningin Beatrix haar bijdrage aan de bezuinigingen, gaat MBO Raad-voorzitter Jan van Zijl in discussie met VO-raad-voorzitter Sjoerd Slagter en doet studente en nieuwe columniste Hanneke Arts een oproep om de passie aan te wakkeren.

In het septembernummer onder andere de volgende onderwerpen:
* De docent als brandjesblusser: waar eindigt de verantwoordelijkheid van de school en begint die van de student en ouder?
* Robbert Dijkgraaf waarschuwt: 'Kennis en onderwijs sterven een langzame dood'.

* Crisiskoets: koningin Beatrix zett de koets op Marktplaats en investeert de opbrengsten van deze verkoop in het onderwijs.
* MBO Raad-voorzitter Jan van Zijl in discussie met Sjoerd Slagter, de voorzitter van de VO-raad.

* Verdient het onderwijs een beter imago?
* De week van Gertrud Visser-van Erp, secretaris onderwijs bij VNO-NCW/MKB-Nederland, waarin zij bedrijven en mbo-scholen als partners ziet.

* André Bolhuis, voorzitter NOC*NSF, is één dag staatssecretaris van onderwijs.

Ga naar www.mboraad.nl/backstage om alle artikelen te lezen (in pdf). Het eerstvolgende nummer van Back Stage verschijnt in november.

Back Stage is het tweemaandelijkse magazine van de MBO Raad. Het eerste nummer verscheen tijdens de 6-Daagse Beroepsonderwijs in oktober 2009.

U kunt Back Stage ook digitaal doorbladeren:

Open publication - Free publishing - More opinieblad

Meer informatie
Wilt u meer weten over Back Stage, opinieblad over beroepsonderwijs en educatie? Dan kunt u contact opnemen met de redactie: backstage@mboraad.nl.

Bron/Auteur: Webredactie