Vialis
BR>

Vialis verwerft opdracht op A4/A10 (SAABA)

Medio augustus 2010 heeft Vialis van de combinatie Mourik - Nacap Benelux de opdracht ontvangen voor de volgende werkzaamheden binnen het spoedaanpak-project SAABA/A: het realiseren van een spitsstrook op de A4 en A10, 19 vluchthavens (voorzien van vluchthavenaanwezigheid detectie (VAD), het aanpassen van zes TDI's
(toeritdosseerinstallaties), het aanpassen van de brugkoppeling van de Schinkelbrug (inclusief aanpassing van de bijzondere borden en het leveren van twee nieuwe wegkantstations inclusief matrixsignaalgevers). Verder breidt Vialis een twintigtal nieuwe wegkantstations uit met de onlangs ontwikkelde ViaRoPa. Dit zorgt straks voor de automatische aansturing en handbediening van de kantelwalspanelen die geplaatst worden als onderdeel van de spitsstrook.

Dit SAABA-project is een van zes geclusterde spoedwetprojecten gescoord door de combinatie van bouwbedrijven Nacap Benelux en Mourik.

Het project omvat de A9 (Velsen-Raasdorp-Badhoevedorp - deelproject 1 en 2) en de A4/A10 (Badhoevedorp-Nieuwe Meer Amstel, deelproject 10 en 11). Het gaat in deze projecten om capaciteitsuitbreiding van de weg door middel van een extra spitsstrook om de doorstroming van het verkeer te verbeteren. De activiteiten voor Vialis betreffen deelproject 10 en 11. De buitenactiviteiten van Vialis starten in september en worden eind oktober afgerond. De openstelling van het traject is gepland in december 2010.