Watersportverbond - KNWV

Team Winergy Zwitsers Kampioen Yngling

dinsdag 21 september 2010

19 september heeft het gelegenheidsteam Maaren Jamin, Florian van Dort en Marcella Pel, op het meer van Geneve de Zwitserse titel gewonnen. Onder wisselende omstandigheden werden er in drie dagen zeven
wedstrijden gezeild.

De eerste dag was het prachtig weer met weinig wind, maar nog veel golven van de dagen ervoor. Hierdoor bleken de lichte teams in het voordeel. De klasse D35 Catamarans kon de eerste dag geen enkele wedstrijd zeilen door gebrek aan wind.

Excellent
Het publiek dat een kijkje kwam nemen bij de Yngling wedstrijden, zag drie wedstrijden met veel winddraaiingen en positiewisselingen. De vertegenwoordigers van het Zwitserse Verbond waren erg onder de indruk van het intensieve en sportieve zeilen in de Yngling en noemde de onderlinge verstandhoudingen in hun verslag "Excellent".

Diverse teams
De Zwitserse vloot is divers, in verscheidene ex-Olympische boten en nieuwe schepen, maar ook club boten en opa-en-kleinzoon-teams. Toch finisht de hele vloot na wedstrijden van anderhalf uur binnen enkele minuten van elkaar.

Prijsuitreiking
De Nederlandse teams lieten zien goed met de wisselvallige
weercondities te kunnen omgaan. Op de laatste dag stond er windkracht vijf met stevige golven. Het Nederlandse team won drie races en stelde zo hun titel veilig. Maarten Jamin nodigde na afloop van de
prijsuitreiking alle zeilers uit om in Nederland te komen zeilen. Hij stelde de Zwitsers een uitwisseling van kennis en kunde op de Yngling Club Trainingen in het vooruitzicht.

Meer info op:
www.yngling.nl
http://club.swiss-sailing.ch/cnpr/CNPr/Accueil.htmlÂ
www.westersnautic.nl