FOSAG: Extra stimulans onderhoud broodnodig

21/09/2010 14:07

FOSAG Belangenbehartiging en Dienstverlening B.V.

Het demissionaire kabinet doet een goede poging om de financiën weer op orde te brengen. Maar er is ook oog nodig voor de economie in het hier en nu. Gelukkig zullen FOSAG-bedrijven de positieve gevolgen merken van de tijdelijke lage btw voor het herstel en renovatie van woonhuizen. Maar ook de onderhoudsmarkt van professionele opdrachtgevers heeft een stimulans nodig.

FOSAG-voorzitter Roland Kortenhorst: "Na stap 1 pleiten wij nu voor stap 2. De tijdelijke verlaging van belastingen op renovatie en herstel aan woonhuizen, vraagt om een uitbreiding naar zakelijke opdrachtgevers. Wij zien namelijk de grootzakelijke markt voor planmatig onderhoud teruglopen. Deze opdrachtgevers stellen onderhoud uit en dat is niet goed. Stap 2 is voor Koninklijke FOSAG: een stimulans om ook planmatig onderhoud een steuntje in de rug te geven. Dit hebben wij dan ook met klem ingebracht bij kabinetsinformateur Opstelten."

FOSAG juicht de tariefsverlaging voor de vennootschapsbelasting voor het midden- en kleinbedrijf toe. Het kabinet stelt voor om deze verlaging, na twee jaar tijdelijk te zijn geweest, nu structureel te maken. FOSAG-voorzitter Kortenhorst: "Continuïteit gaat bij ons voor winst. De veelal bescheiden winsten van onze leden die vaak ook nog eens familiebedrijven zijn worden nu niet verder afgeroomd. Wij roepen het nieuwe parlement op in te stemmen met deze plannen." Verder is FOSAG tevreden dat in het Belastingplan 2011 de werkkostenregeling zodanig is aangepast dat bedrijfskleding met logo's onbelast blijven. Veel schildersbedrijven maken gebruik van deze regeling.

FOSAG pleit verder voor een versterking van het beroepsonderwijs en het leerlingwezen. Zo is het nodig dat gemeenten ook in 2011 en 2012 kunnen beschikken over gelden om jongeren te plaatsen in het kader van het VNG-FOSAG-convenant voor tweehonderd extra leerlingplekken. "Ons leerlingwezen voorziet in eigen kweek en juist nu jongeren moeilijker een baan vinden, doen wij moeite om extra jongeren een plek te geven met een kans om een goed vak te leren."


-------------

EINDE BERICHT


-------------





http://www.fosag.nl