Mobistar breidt aanbod uit met televisie via de ASTRA-satelliet

21/09/2010 14:08

ASTRA Benelux B.V.

Telecombedrijf Mobistar breidt aanbod uit met televisie via de ASTRA-satelliet

Brussel/Hilversum, 21 september 2010 - Belgische telecom provider Mobistar breidt haar huidige aanbod van internet en telefonie uit met "Mobistar TV", een televisie-aanbod waarbij gebruik wordt gemaakt van de ASTRA-satellieten. Het ASTRA programma-aanbod bestaat uit meer dan 400 digitale televisie- en radiozenders, waaronder landelijke Vlaamse zenders, diverse themakanalen en een uitgebreide reeks vrij te ontvangen internationale satellietzenders. Ook zullen diverse High Definition tv-kanalen via ASTRA worden aangeboden.

Het satelliettelevisie-aanbod wordt geintegreerd in een volledig hybride totaaloplossing met interactieve diensten zoals Video-On-Demand (VOD), breedband en telefonie. De satellietontvanger bevat bovendien een PVR (personal video recorder) die via een smartphone op afstand kan worden bediend.

Benoit Scheen, CEO van Mobistar: "Deze innovatieve propositie is een 'best of two worlds' oplossing die Mobistar in staat stelt een geavanceerde quintuple-play aanbieder op de Belgische consumentenmarkt te worden. Dankzij de toevoeging van het satellietaanbod kunnen we de Belgische consument met Mobistar TV optimale flexibiliteit en keuzevrijheid bieden. Mobistar TV zal via 160 gespecialiseerde verkooppunten en een online webshop worden aangeboden."

Bill Wijdeveld, Managing Director ASTRA Benelux: "De bundeling van DSL en satelliet is een ideale combinatie van twee volledig complementaire infrastructuren. Terwijl de typische kracht van satelliet ligt in het lineair aanbieden van honderden televisiekanalen in digitale en HDTV-kwaliteit, biedt DSL de perfecte oplossing voor interactiviteit en on-demand diensten. De lancering van Mobistar TV is het bewijs van een snel groeiende trend naar hybride satelliet/DSL oplossingen, die zich naar verwachting ook in andere ASTRA-markten zal gaan manifesteren."

Het ASTRA Satellietsysteem is Europa's belangrijkste televisie-infrastructuur met een aanbod van meer 2600 televisiezenders en meer dan 150 HDTV-kanalen. Ook op het gebied van 3DTV is ASTRA pionier. Inmiddels ontvangen 125 miljoen Europese televisiehuishoudens programma's via ASTRA, waarvan ruim 60 miljoen via een indviduele of gemeenschappelijke schotelantenne. Voor ASTRA-satellietontvangst is een schotel van slechts 60 centimeter voldoende.

Over SES ASTRA www.ses-astra.com

SES ASTRA is Europa's belangrijkste Direct-To-Home (DTH) satellietsysteem dat meer dan 2.600 analoge en digitale radio- en televisiezenders uitzendt naar ruim 125 miljoen Europese kabel- en satelliethuishoudens. SES ASTRA biedt ook multimedia-, internet - en telecommunicatiediensten voor bedrijven en overheidsinstellingen. Met meer dan 150 High Definition (HD) televisiekanalen aan boord, is ASTRA het belangrijkste HDTV-platform in Europa. De ASTRA-vloot bestaat momenteel uit 16 satellieten. De belangrijkste ASTRA posities zijn: 19.2 graden Oost, 23.5 graden Oost, 28.2 graden Oost, 5 graden Oost en 31.5 graden Oost. SES ASTRA is 100% eigendom van SES (genoteerd aan de beurzen van Luxemburg en Euronext Parijs: SESG), www.ses.com.

Voor de Nederlandse en Vlaamse markt biedt ASTRA via de posities 19.2 graden Oost en 23.5 graden Oost meer dan 400 televisie- en radiokanalen waaronder alle landelijke zenders en diverse thema- en HDTV-pakketten via CanalDigitaal en TV VLAANDEREN. Voor meer informatie: www.ses-astra.com

Over Mobistar www.mobistar.be

Mobistar (EURONEXT BRUSSELS: MOBB), een van de belangrijkste spellers in de Belgische en Luxemburgse telecommunicatiemarkt, is actief op het gebied van mobiele en vaste telecommunicatie, ADSL en andere marktsegmenten met hoog groeipotentieel. Het bedrijf ontwikkelt innovatieve producten en diensten voor de consumenten- en zakelijke markt. Mobistar is genoteerd aan de Brussels Stock Exchange en is onderdeel van de France Télécom groep.