Gemeente Noordwijkerhout


Gemeenten werken samen op gebied van educatie

De gemeenten en scholen in de Duin- en Bollenstreek (Hillegom, Noordwijk, Teylingen, Noordwijkerhout, Katwijk en Lisse) willen meer samenwerken op het gebied van educatie. Woensdagmiddag 15 september vond de startconferentie van de Regionale Agenda Duin- en Bollenstreek (REA) plaats. In de aula van de KTS in Voorhout gaven de wethouders uit Hillegom, Noordwijk, Teylingen, Noordwijkerhout, Katwijk, Lisse en de vertegenwoordigers van de scholen in deze regio gezamenlijk het startschot voor de REA door het tekenen van een intentieverklaring.

Aanleiding voor het opzetten van de REA was een vraag van de schoolbesturen.
De schoolbesturen vertegenwoordigen de scholen die verspreid zijn over meerdere gemeenten. Zij zitten jaarlijks in elke gemeente om de tafel om een aantal belangrijke onderwerpen te bespreken in de Lokale Educatieve Agenda en behandelen vaak de dezelfde thema's. Zij zien graag dat gemeenten op gemeenteoverstijgende thema's de samenwerking zoeken om zo effectiever, doelmatiger en efficiënter te werken.

De gemeenten hebben dit idee omarmd. Gezamenlijk is gekozen daar waar nodig een regionale samenwerking op te zetten: de Regionale Educatieve Agenda (REA).
In de REA van de Duin- en Bollenstreek gaan de gemeenten en de schoolbesturen in eerste instantie aan de slag met de thema's:
* Centrum voor Jeugd en Gezin en zorg op school,
* opvang van risicogroepen,

* Jeugd Maatschappelijk Werk

* schakelklassen

De gemeenten en de schoolbesturen gaan nu, na de startconferentie, samen met experts uit het veld de thema's verder uitwerken.