Tijdperk van moderne elektrische wagens vangt in november aan op de LA Auto Show 21/09/2010 15:01

PR Newswire

LOS ANGELES, September 21, 2010 /PRNewswire/ --

- Massaproductie leidt tot beschikbaarheid van elektrische voertuigen voor de consument

Een nieuw tijdperk van modern, elektrisch gestuurd transport vangt volgende november aan op de Los Angeles Auto Show. Wereldwijd hebben bijna alle grote autoconstructeurs plannen aangekondigd voor de bouw van een elektrische wagen in de komende jaren en Los Angeles zal de volgende maanden de eerste wagens ontvangen.

(Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20100921/LA67374-a) (Photo: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20100921/LA67374-a)

(Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20100921/LA67374-b) (Photo: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20100921/LA67374-b)

(Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20060612/LAM005LOGO) (Logo: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20060612/LAM005LOGO) Autoconstructeurs verwachten dat Los Angeles het voortouw zal nemen bij de aankoop van elektrische wagens omdat er nu nog steeds het grootste aantal hybride wagens verkocht worden. Aangezien Los Angeles aanzien wordt als een trendsetter voor de automobielindustrie, houdt het steek dat ten minste een half dozijn elektrische wagens in het oog zullen springen tijdens de persdagen van de LA Auto Show op 17 en 18 november.

De eerste elektrische wagens die dit nieuw tijdperk zullen inluiden zijn de Chevrolet Volt en de Nissan Leaf, die in respectievelijk november en december van dit jaar verwacht worden.

Verschillende andere elektrische wagens zullen voor het eerst te zien zijn op de LA Auto Show waaronder de Noord-Amerikaanse productieversie van Mitsubishi's i-MiEV en Toyota's concept RAV4 EV. Van het model i-MiEV wordt verwacht dat het een van de eerstvolgende elektrische wagens zal zijn die te koop wordt gesteld en dit model, dat debuteert op de LA Show, zal breder zijn en zal ook een aangepaste lijst bevatten van standaard en optionele interieurmogelijkheden om zo aantrekkelijker te worden voor de Amerikaanse consument. Toyota's RAV4 EV zal gebruik maken van Tesla's lithium-ion batterijpakketten die aangepast zullen worden voor een betere aerodynamica. Toyota heeft prototypes van de wagen getest die naar planning in 2012 op de markt zal worden gebracht.

Deze koers naar de elektrificatie van de wagen heeft ook nieuwe constructeurs voortgebracht die uitsluitend gericht zijn op de elektrische wagenmarkt. Van twee leiders op deze markt wordt verwacht dat ze belangrijk nieuws zullen onthullen. Het gaat over het in Santa Monica, California gevestigde Coda Automotive en de elektrische luxewagenbouwer, Fisker Automotive. Van beide constructeurs wordt verwacht dat ze in 2011 aan de consument zullen leveren.

"Na jaren van anticipatie zijn de elektrische wagens eindelijk hier," vertelt Andy Fuzesi, algemeen manager van de LA Auto Show. "Het kan jaren duren vooraleer de elektrische wagens wijdverbreid aanvaard zullen worden maar het valt niet te ontkennen dat het elektrische tijdperk officieel van start is gegaan."

Voor de allereerste keer zullen zich onder de begeerde genomineerden voor de Groene Wagen van het Jaar elektrische wagens bevinden. De focus van de wedstrijd Groene Wagen van het Jaar ligt op het behalen van aanzienlijke milieuvriendelijke prestaties in een productiewagen. Het feit dat elektrische wagens zich kwalificeren voor de prestigieuze wedstrijd is een verder bewijs dat het tijdperk van de moderne elektrische wagen daadwerkelijk begonnen is. De winnaar zal opnieuw bekendgemaakt worden op een persconferentie van de LA Auto Show op 18 november.

Ook wordt verwacht dat tijdens de show belangrijke mededelingen over infrastructuur zullen gedaan worden. Meer specifiek zal een van de grootste nutsbedrijven uit de regio, Southern California Edison, belangrijke vragen beantwoorden over de kosten die gepaard gaan met het beheer van deze nieuwe generatie oplaadbare wagens. Er zullen ook PEP-oplaadstations aanwezig zijn om aan te tonen wat vereist is voor het opladen van elektrische wagens zowel thuis als in een commercieel oplaadstation.

Over de Los Angeles Auto Show
Tijdens de LA Auto Show 2010 zullen tenminste 20 introducties van overal ter wereld en meer dan 20 Noord-Amerikaanse introducties voorgesteld worden. Tijdens de persdagen op 17 en 18 november zullen meer dan 25 persconferenties gehouden worden door constructeurs van over de hele wereld. Voor het laatste nieuws en informatie over de show bezoekt u www.laautoshow.com. Mediaregistratie is nu open op LAautoshow.com/Press.html. Praat mee over de LA Auto Show door de show te volgen via Twitter op Twitter.com/LAAutoShow.

Jessica Schmidt, +1-310-552-4177, jschmidt@rogerspr.com, voor Los Angeles Auto Show






-