Werkgevers VVT beëindigen cao-overleg

21/09/2010 15:10

ABVAKABO FNV

Na drie lange onderhandelingsdagen zijn de onderhandelingen voor een nieuwe cao Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg (VVT) op niets uitgelopen. In het zicht van de finish hebben de werkgevers de gesprekken definitief beëindigd. De 400.000 werknemers in de sector blijven andermaal met lege handen achter.

Abvakabo FNV besloot begin september in te gaan op een uitnodiging van werkgevers, omdat de werknemers belang hebben bij een vlotte totstandkoming van een nieuwe cao. Ook gaven Actiz en BTN toen aan meer ruimte te hebben om heikele punten te bespreken. Vooral de verschillende standpunten als het gaat om de structurele loonsverhoging en het omvormen van de leeftijdsurenregeling blijken onoverbrugbaar.

Wim van der Hoorn, bestuurder van Abvakabo FNV, is teleurgesteld in het abrupte einde van de gesprekken. 'Werkgevers hebben een kans laten liggen om met een goede cao aantrekkelijk te blijven als werkgever. De hooghartige en botte manier waarop de onderhandelingen geëindigd zijn, vind ik treurig.

Gedurende de onderhandelingen zijn de voorbereidingen voor acties gewoon doorgegaan. Door het hele land vinden deze week verschillende acties plaats. Zo is er donderdag een manifestatie in Groningen waarbij Abvakabo FNV-voorzitter Edith Snoey aanwezig zal zijn.

Over Abvakabo FNV

Abvakabo FNV is de grootste vakbond in de publieke sector met meer dan 350.000 leden. De bond zet zich in voor de belangen van werknemers in diverse beroepsgroepen in de sectoren zorg, welzijn, overheid, nuts, post en telecom.