Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 21 september

Alkmaar, 21-09-2010 o 15.00 uur

Te hoge lading

Heiloo, maandag 20 september 2010.

Net na het middaguur zagen agenten op de Kennemerstraatweg een bestelauto rijden met een onverantwoord hoge lading. Er stond een groot kozijn op een transporttree aan de zijkant van het voertuig. Hierdoor kon het bestuurdersportier niet meer open en had de 25-jarige bestuurder uit Heemskerk via zijn linkerbuitenspiegel nauwelijks zicht naar achter. De totale hoogte van de lading was 455 centimeter en de bestuurder kreeg dan ook een proces-verbaal.

Aangevers gezocht

Den Helder, dinsdag 21 september 2010.

De politie in Den Helder is op zoek naar mensen wiens fiets afgelopen weekend op station Zuid is vernield. Er zijn drie verdachten aangehouden die de vernielingen hebben toegegeven maar er zijn nog weinig aangiftes binnen.

De verdachten werden zaterdagochtend 18 september rond 02.00 uur gearresteerd omdat ze een fiets wilden stelen bij de fietsenstalling van het NS-station aan de Waterkeringsweg. Daartoe trokken ze aan diverse fietsen die op slot stonden en gooiden deze op de grond. De politie trof zon 14 vernielde en beschadigde fietsen aan maar heeft slechts een enkele aangifte ontvangen. Deze zijn van belang om het dossier rond te maken.

Mocht uw fiets het afgelopen weekend op station Zuid zijn vernield, neem dan telefonisch contact op met de politie in Den Helder via 0900-8844.

Vals identiteitsbewijs

Hoorn, maandag 20 september 2010.

Na een tip van een oplettend uitzendbureau heeft de politie een minderjarige meisje van vermoedelijk 16 jaar oud uit Polen aangehouden. Ze beschikte over een vervalst Pools identiteitsbewijs met een oudere leeftijd. Haar 22-jarige Poolse vriend meldde zich korte tijd later aan het bureau en gaf toe de vervalser te zijn geweest. Met de vervalsing wilde hij het mogelijk maken dat zijn vriendin in Nederland kon verblijven en met hem kon gaan werken. Tegen het tweetal is een proces-verbaal opgemaakt en het jonge meisje moet terug naar Polen.

Aanhoudingen na diefstal uit fruitstalletje langs de weg

Den Helder, maandag 20 september 2010.

Rond 21.15 uur meldde een landbouwer van de Westerterpweg in Slootdorp dat er twee mannen fruit en groenten hadden meegenomen van een stalletje langs de weg bij zijn bedrijf, zonder te betalen in het daarvoor bestemde kluisje.

De man kon met behulp van camerabeelden aantonen dat ze in een auto waren weggereden. Later op de avond werd de auto met twee inzittenden gesignaleerd in Den Helder waar de verdachten door de politie werden aangehouden. Het ging om twee Litouwers van 30 en 22 jaar oud die verblijven in Den Helder. De 22-jarige bleek twee zakjes sinasappelen, twee zakjes aardappelen en twee doosjes tomaten gepakt te hebben zonder te betalen. Het duo is verhoord en in verband met een nader onderzoek in verzekering gesteld.

Vechtpartijtje

Zuid-Scharwoude, maandag 20 september 2010.

Tijdens de kermis heeft zich een vechtpartijtje voorgedaan met diverse betrokkenen. Twee rivalen die al enige tijd een conflict met elkaar hadden vlogen elkaar in de haren. Daarbij raakte een 20-jarige man uit Alkmaar gewond. Hij had een flinke buil op zijn voorhoofd en werd voor onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd. Een 18-jarige jongen uit Alkmaar werd als één van de verdachten aangehouden. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van de schermutseling. Meerdere aanhoudingen worden daarbij niet uitgesloten.

Vernieling en belediging

Hoorn, dinsdag 21 september 2010.

Rond 01.40 uur werd op de Dubbele Buurt een 21-jarige man uit Hoorn aangehouden. Hij was dronken en had in een café problemen veroorzaakt en met een barkruk vernielingen aangericht. Er sneuvelden diverse glazen, een kastje en enkele stoelen. Na zijn aanhouding beledigde de verdachte een agent. De verdachte is ter ontnuchtering opgesloten in een politiecel en werd na verhoor vanmiddag met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Snelheidscontrole

Burgervlotbrug, maandag 20 september 2010.

Tussen 13.00 en 15.30 uur heeft de politie de snelheid van het verkeer gecontroleerd op de Rijksweg N9. Ter plaatse is een maximum snelheid van 80 km/u toegestaan. Van de 1760 passanten reden er 215 te snel. De hoogst gemeten snelheid was 125 km/u. De overtreders krijgen een acceptgirokaart thuis gestuurd.

Drankrijder

Medemblik, maandag 20 september 2010.

Rond 18.00 uur werd bij een routinecontrole op het Gedempt Achterom een 56-jarige automobilist uit Wervershoof staande gehouden. De man bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken en blies aan het bureau 320 ug/l (tot 220 toegestaan). Hij kreeg een proces-verbaal en een tijdelijk rijverbod.

Hardnekkige drankrijder in bedrijfsauto (tevens homepagebericht)

Zuid-Scharwoude/Schagen, maandag 20 september 2010.

Een 51-jarige drankrijder uit Schagen maakte het wel heel bont. Hij reed dronken in een bedrijfswagen in Zuid-Scharwoude en nadat hij aangehouden was ging hij, ondanks een rijverbod, later toch met het dienstvoertuig naar zijn huis in Schagen. Daar werd hij voor de tweede keer door de politie aangehouden.

De man werd rond 10.00 uur gecontroleerd op de Snoekbaars in Zuid-Scharwoude. Hij was flink onder invloed en blies 995 ug/l. Dat is vierenhalf keer het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren. Hij kreeg tevens een rijverbod van 11 uur om enig ander voertuig te besturen.

Nadat de man was heengezonden nam hij niet de trein naar huis maar pakte hij toch gewoon de bedrijfswagen. Rond 15.50 uur zagen agenten hem rijden in de wijk Waldervaart. Hij werd opnieuw aangehouden en blies deze keer 890 ug/l. De man kreeg voor de tweede keer een proces-verbaal, nu ook wegens het rijden terwijl het rijbewijs was ingevorderd. Zijn werkgever heeft de man ontslagen en het voertuig ingenomen.