Provincie Utrecht

Leeg kantoor wordt studentenhuis

In het leegstaande kantoor aan de Archimedeslaan 16 komen woningen voor studenten. Dit voormalige hogeschoolgebouw staat al ruim drie jaar leeg. De provincie Utrecht zorgde er met financiële middelen en mediation voor dat de verbouwing snel van start kon. Op vrijdag 17 september werd de verbouwing officieel gestart door Harry Bosch, wethouder van de gemeente Utrecht en gedeputeerde Wouter de Jong van de provincie Utrecht.

Vanaf 17 september helpen alle toekomstige bewoners zelf mee aan de grote verbouwing. In het pand komen uiteindelijk 192 jongeren wonen voor een periode van vijf jaar. De wethouder en de gedeputeerde maakten een vliegende start met de verbouwing door samen met een aantal studenten een wandje neer te zetten.

Het gebouw is een voorbeeld dat transformatie van kantoren naar woonruimte of andere functies mogelijk is. De bovenste verdiepingen worden samen met Stichting Tijdelijk Wonen verbouwd tot studentenkamers. Op de benedenverdieping komen woon-werkruimtes voor kunstenaars, ateliers, een expositieruimte en een horecagelegenheid.

Hoe helpt de provincie bij transformatie?
De provincie ondersteunt gemeenten en eigenaren bij transformatie naar een nuttig gebruik van leegstaande kantoorpanden. Daarvoor zet de provincie de zogenaamde Wasstraat in.

Wat biedt De Wasstraat: ervaren deskundigen die het potentieel van kantoorlocaties verkennen en een plan van aanpak maken voor de uitvoering van de transformatie.

Meer informatie?
Transformatie van kantoorruimte naar woonruimte Ruimtelijk Actie Programma

Voor meer informatie over transformatie:
igor.sanjee@provincie-utrecht.nl

Voor algemene informatie:
info@provincie-utrecht.nl, (030) 258 91 11