Alstom eerste treinenbouwer in Nederland met ProRail CO2 niveau 3

21/09/2010 15:24

Alstom

Rijswijk, 21 september 2010 - Alstom is als eerste railvervoer leverancier in Nederland gecertificeerd voor niveau 3 van de ProRail CO2 Prestatie Ladder ProRail is een van de belangrijkste opdrachtgevers voor het Nederlandse bedrijfsleven waar het gaat om vervoer per spoor. Het bedrijf beheert het Nederlandse spoorwegennet en moedigt de partijen waarmee zij samenwerkt aan om energiebesparende maatregelen te treffen door middel van de CO2-prestatie ladder. Deze ladder heeft vijf stappen. Hoe hoger het niveau een bedrijf bereikt, hoe meer fictieve korting het ontvangt bij aanbestedingen. Voor een bedrijf dat is gecertificeerd op niveau 1 is dit voordeel 1%. niveau 3 is 4% tot zelfs 10% op niveau 5.

Een project team binnen Alstom Transport BV beoordeelde de CO2 reductie prestaties van Alstom in Nederland (vestigingen in Rijswijk, Ridderkerk en Utrecht). In juli en augustus heeft Lloyds als onafhankelijke keuringsinstantie de verzamelde gegevens gecontroleerd, wat heeft geresulteert in het certificaat niveau 3.

Tot de onderzochte activiteiten behoren o.a. het gebruik van lease auto's, de wijze waarop de werknemers het woon-werk verkeer regelen, het stookpercentages van verwarming het afvalbeheer en papierrecycling.

Daarnaast moet inzicht worden geboden in de wijze waarop Alstom initiatieven ontplooit om met andere bedrijven tot CO2 reductie te komen. De in- en externe manier van communiceren en welke ambitie Alstom heeft als het gaat om de doelstelling van de beoogde CO2 reductie.

"Spoortransport is de meest milieuvriendelijke wijze van vervoer, vooral door het voordelige gebruik van elektriciteit. Deze ontvangen certificering is voor onze activiteiten die verder gaan dan het rollend materieel, wat onze wereldwijde inspanningen op het gebied van duurzaamheid onderstreept.", verklaarde Philippe Mellier, President van Alstom Transport.

Alstom streeft wereldwijd naar vermindering van haar milieu-impact. De onderneming wil een vermindering van de gebruikte hoeveelheid natuurlijke hulpbronnen binnen het gehele scala van haar activiteiten, met name de CO2-uitstoot. Alstom richt zich op een reductie van 20% van de energie-intensiteit en uitstoot van broeikasgassen, een daling van haar waterverbruik met 12% ten opzichte van de 2008/09 niveaus en de recycling van 80% van het afval in 2015.

Alstom verplicht zich om wereldwijd op een verantwoorde en duurzame wijze om te gaan met haar producten, systemen en diensten. Met teamspirit, passie en een innovatieve aanpak biedt Alstom oplossingen die er toe bijdragen enkele van 's werelds grootste uitdagingen het hoofd te bieden. Alstom bevordert de duurzame ontwikkeling en neemt haar bedrijfs-en sociale verantwoordelijkheden zeer serieus. Mensen, duurzaamheid en het milieu vormen de kern bij alle beslissingen die Alstom neemt.

Over Alstom Transport

Alstom Transport ontwikkelt en verkoopt het meest complete gamma van systemen, apparatuur en diensten op de markt voor spoorwegvervoer, altijd op basis van duurzaamheid. Het bedrijf levert en onderhoud gehele vervoersystemen, met inbegrip van het rollend materieel, signalering en infrastructuur, en biedt ook complete turnkey oplossingen. In 2009-2010 bedroeg de omzet van Alstom Transport 5,8 miljard euro. Het bedrijf is actief in meer dan 60 landen en telt ongeveer 27.000 medewerkers.

In Nederland heeft Alstom Transport vestigingen in Rijswijk, Ridderkerk en Utrecht.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.alstom.com