Politie Haaglanden

Extra persbericht 21 september Prinsjesdag

Den Haag , 21-09-2010

Politie kijkt tevreden terug op verloop Prinsjesdag 2010 Den Haag Ondanks een incident op de Heulstraat waarbij een 29-jarige man uit Winterswijk een glazen waxinelichthouder tegen de Gouden Koets gooide, kijkt Politie Haaglanden tevreden terug op het verloop van Prinsjesdag.

De aangehouden verdachte is overgebracht naar een politiebureau en wordt in de loop van de dag gehoord. Direct na het incident in de Heulstraat kon de aanwezige politie met ondersteuning van het massaal aanwezige publiek de 29-jarige man overmeesteren. Reacties vanuit het publiek waren vooral gericht op een gevoel van afkeuring op de actie van de Winterswijker. Ondanks het incident kon de rijtoer verder ongestoord de route vervolgen en ook na afloop van de Troonrede verliep de rijtoer zonder enig incident.

De gezamelijke hulpverleningsdiensten schatten dat ruim 40.000 bezoekers de rijtoer bijwoonden. Los van het incident met de 29-jarige man deden zich daarbij geen bijzondere zaken voor. De sfeer langs de route was feestelijk en veel oranjefans waren al vroeg op de been om maar niets te hoeven missen. De GGD moest diverse keren in actie komen voor hulpverleningsverzoeken. In vrijwel alle gevallen kon ter plaatse geneeskundige hulp worden geboden.

In totaal hield de politie drie verdachten aan. Naast de aanhouding van de 29-jarige man op verdenking van poging zware mishandeling, bedreiging en vernieling werden nog twee personen aangehouden, onder andere vanwege het overtreden van het alcoholverbod en openbare dronkenschap.

Upload uw foto's of video's
Om de toedracht van het incident te onderzoeken en de aangehouden verdachte succesvol te kunnen vervolgen, is de politie op zoek naar beelden van het incident. Heeft u fotos of videos waarop de verdachte te zien is voor, tijdens of na het incident? Upload dan uw beelden via de banner op www.politie.nl/haaglanden.