Politie Haaglanden

Extra persbericht 21 persbericht 21 september Zoetermeer

Zoetermeer, 21-09-2010

Aanhouding 3e verdachte schietpartij Zoetermeer Zoetermeer De politie heeft maandagavond 20 september een 29-jarige Rotterdammer aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dodelijke schietpartij bij een partycentrum in Zoetermeer. Vrijdag 17 september hield het rechercheteam al twee andere verdachten (26 jaar) aan.

De twee 26-jarige verdachten zijn maandag voor de rechter-commissaris geleid die de hechtenis van het duo met 14 dagen verlengde.

Het Team Grootschalige Opsporing dat samenwerkt met een officier van justitie van het Openbaar Ministerie zet het onderzoek naar de toedracht en rol van de nu twee aangehouden verdachten van het schietincident voort. Ten tijde van het schietincident was er in het partycentrum een feest gaande, dat door zon 800 personen werd bezocht. De schietpartij, die op 5 september rond 05.00 uur plaatsvond bij een partycentrum aan de Van der Hagenstraat, kostte het leven van een 22-jarige Rotterdammer.

Na de schietpartij kon de politie al snel drie verdachten (36 en 38 jaar oud) aanhouden. Deze verdachten zijn woensdag 8 september in opdracht van de officier van justitie in vrijheid gesteld. Nader onderzoek heeft geen aanwijzingen opgeleverd dat zij betrokken waren bij het schietincident.