RTL Group

'The Voice of Holland': topartiesten op zoek naar nieuwe generatie toptalent

RTL 4 komt vanaf vrijdag 17 september met een spectaculaire nieuwe talentenshow op de vrijdagavond: The voice of Holland. The voice of Holland is de ultieme zoektocht van topartiesten uit de Nederlandse muziekwereld naar de nieuwe generatie supertalenten. Dit kunnen zowel soloartiesten als duos zijn. Deze topartiesten zijn: Nick & Simon, Jeroen van der Boom, VanVelzen en Angela Groothuizen; grote namen uit vier verschillende muziekgenres. Samen met een professioneel team zullen ze hun talentvolle pupillen coachen en adviseren, met alle kennis en ervaring die zij bezitten. Ze gaan zelfs mee het podium op om mee te zingen. De presentatie van The voice of Holland is in handen van Martijn Krabbé.

Bij The voice of Holland komen de voorrondes niet in beeld. Oproepen, actieve zoektochten door talentscouts en de mogelijkheid om online auditie te doen leverden 7.000 inschrijvingen op, maar alleen de 150 grootste talenten mogen van start in het programma. Tijdens The Auditions treden de kandidaten, begeleid door de Edwin Evers Band, op voor publiek. Ze mogen zichzelf ook begeleiden op hun eigen instrument. De coaches moeten tijdens The Auditions een keuze maken: welke talenten willen zij in hun team, met wie denken zij The voice of Holland te kunnen winnen? Het gaat echter om blind auditions, dus de coaches kunnen alleen maar op de stem van een deelnemer afgaan. Pas als een coach het besluit neemt de zanger of zangeres in het team willen, dan draait hun stoel om en krijgen ze te zien welke persoon er bij de stem hoort. Mocht meer dan één coach hebben aangegeven dezelfde persoon graag te willen, dan is de keuze aan de kandidaat: gaat hij of zij in zee met Jeroen, Angela, VanVelzen of Nick & Simon? Van welke coach verwacht de kandidaat de beste plannen of bij welke topartiest voelt hij of zij zich het beste thuis

Na The Auditions maken de beste deelnemers dus deel uit van een team dat aangevoerd wordt door een van de topartiesten. De coaches betrekken op hun beurt weer bevriende producers en muzikanten uit de muziekindustrie bij het trainen en klaarstomen van 'hun' sterren in spe. De afvalrace zet zich voort en degene die uiteindelijk deze bijzondere talentenjacht wint, krijgt onder meer een platencontract en gaat een lange en succesvolle zangcarrière tegemoet. Eén ding is al zeker: Nederland is na deze show een ster van grote klasse rijker!

Vodafone is partner van The voice of Holland en betrekt kijkers via mobiel internet bij het programma en de kandidaten.

Uitzending: RTL 4, wekelijks vanaf vrijdag 17 september, tussen 20.30 uur en 22.30 uur.

Website: thevoiceofholland.com

---

Noot aan de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met RTL Nederland, Jaap Paulsen, tel. 035 6718879 of email jaap.paulsen@rtl. U kunt daarnaast ook onze website www.rtl.nl/pers bezoeken.