DeLaMar Theater reeds geopend door Loes Luca en Huub Stapel

21/09/2010 15:57

DeLaMar

Loes Luca en Huub Stapel openden vandaag de tijdelijke kassa van het DeLaMar Theater in Amsterdam. De kassa bevindt zich in het Hirschgebouw aan het Leidseplein vlakbij het DeLaMar Theater, dat in de laatste fase van de bouw verkeert. Vanaf nu is het mogelijk om, naast verkoop via telefoon en internet, kaarten voor voorstellingen in de elke dag geopende kassa te kopen.

De kassa in het Hirschgebouw aan het Leidseplein is elke dag geopend van 11.00 tot 18.00 uur. Naast kaartverkoop kunnen bezoekers er ook terecht voor de 'DeLaMar Experience', een virtuele tour door het nieuwe theater.

DeLaMar-coryfee Loes Luca over het DeLaMar Theater: 'Had Fien de Nieuwe kunnen zien, ware zij jaloers misschien.' Loes Luca speelt in december in het DeLaMar Theater met Peter Blok in het toneelstuk Doek! van Maria Goos. Huub Stapel komt met twee voorstellingen in het DeLaMar Theater. Diverse keren met zijn solo Mannen komen van Mars, Vrouwen van Venus en in maart met Carine Crutzen in het toneelstuk De Kus van Ger Thijs. Huub Stapel: 'DeLaMar is het mooiste wat Amsterdam te bieden heeft! Ik verheug me erop om er te gaan spelen.'

Het DeLaMar Theater is het nieuwste theater in hartje Amsterdam en beleeft zijn feestelijke opening op 28 november 2010. Vanaf dan biedt het DeLaMar Theater een breed publiek een gevarieerd programma van toneel, cabaret, musical, familietheater en diverse internationale voorstellingen. In totaal staan er komend theaterseizoen in DeLaMar Theater 543 verschillende voorstellingen van meer dan 50 verschillende producenten.

De programmering van het DeLaMar Theater richt zich vooral op kwalitatief hoogwaardig theater in de traditie van het voormalige Nieuwe de la Mar Theater, dat in 2005 zijn deuren sloot. Het DeLaMar Theater bouwt daarmee voort op een lange traditie van cultureel ondernemerschap. Die traditie stamt uit 1947, het jaar waarin dit particuliere theater werd opgericht door de echtgenoot van actrice Fien de la Mar. Het DeLaMar Theater krijgt twee zalen met in totaal ruim 1500 stoelen. Kaartverkoop is mogelijk via de kassa in het Hirschgebouw, www.delamar.nl en 0900 - DeLaMar / 0900 - 33 52 627 (35cpm).

Het DeLaMar Theater is een initiatief van de VandenEnde Foundation, het cultuurfonds van Joop en Janine van den Ende.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.delamar.nl