Politie Groningen

Politie zoekt vermiste meiden uit Veendam

Lisanne Stevens (boven) en Mara Ploeger (onder)
Veendam, 21-09-2010 o De politie is bezig met een onderzoek naar de vermissing van twee 15-jarige meiden uit Veendam. Het tweetal, waarvan een in Groningen verblijft, had afgesproken in de stad Groningen. Sinds zaterdagavond hebben de families van beide meiden niks meer vernomen. De families en de politie maken zich zorgen om het tweetal.

De meiden die sinds zaterdag weg zijn, zijn Lisanne Stevens en Mara Ploeger. Wat de politie inmiddels weet, is dat de 15-jarigen aan het eind van de middag op eigen verzoek door twee personen naar Leeuwarden zijn gebracht. Daar zijn ze in het begin van de avond bij het NS-station afgezet. De politie heeft van de twee personen een verklaring afgenomen.

De familie heeft vermoedens dat de meiden naar de Randstad zijn gereisd. Daar zijn echter geen concrete aanwijzingen voor. Het is sinds zaterdagavond niet mogelijk geweest telefonisch in contact te komen met de Veendammers.

Signalement

Lisanne Stevens: 1.65 m, lang en blond haar, slank postuur, smal gezicht, mogelijk gekleed in zwarte bodywarmer en legging van spijkerstof.

Mara Ploeger: 1.70 m, lang en donker haar tot op de rug, stevig postuur, kleding niet bekend.

Getuigen gezocht

De politie wil graag spreken met mensen die informatie hebben over de verblijfplaats van de twee 15-jarige meiden, of die de meiden sinds zaterdag nog hebben gezien en/of gesproken. De politie in Veendam is bereikbaar via 0900-8844 (lokaal tarief).

Lisanne Stevens (boven) en Mara Ploeger (onder)