Radboud Universiteit Nijmegen


* Radboud Science Awards voor ...

Radboud Science Awards voor Fernandez, Katsnelson en Van Wolde

Datum bericht: 21 september 2010

De hoogleraren Guillen Fernandez, Mikhail Katsnelson en Ellen van Wolde zijn de winnaars van de eerste Radboud Science Awards. Zij zullen hun onderzoeken naar angst, grafeen en het Oude Testament, samen met jonge onderzoekers, pabo-studenten en leraren bewerken tot leer- en lesmateriaal voor basisscholieren.

De drie hoogleraren ontvingen hun prijs dinsdag 21 september uit handen van rector magnificus prof. mr. Bas Kortmann, in aanwezigheid van onder meer leerlingen van basisscholen uit Nijmegen en Lent.

Winnaars Radboud Science Awards 2010
Van links naar rechts:
Ellen van Wolde, Guillen Fernandez en Astrid de Wijn, die de prijs in ontvangst nam voor prof. Katsnelson.

Wetenschapsknooppunt
De prijs is een initiatief van het Wetenschapsknooppunt Radboud Universiteit, het WKRU. Dat wil kinderen op een inspirerende manier kennis laten maken met de wetenschap. Het WKRU heeft 30.000 euro beschikbaar om samen met de drie prijswinnaars te besteden aan de ontwikkeling van op basisschoolleerlingen toegesneden programma's.

De drie winnaars gaan projectteams vormen met pabo-studenten en leerkrachten van de bij het WKRU betrokken basisscholen. In het projectteam zijn de promovendi de inhoudelijke deskundigen en de pabo-studenten en leerkrachten de pedagogisch-didactisch deskundigen. Deze teams ontwikkelen activiteiten die zijn toegesneden op de vragen en leefwereld van de basisschoolleerling.

Op 9 februari 2011 is er een nascholingsdag over de winnende thema's voor leraren uit het basisonderwijs. Daarna gaan de projectteams met hun lesmateriaal naar de deelnemende scholen.