Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 21-09-2010

Twee mannen aangehouden voor drugsbezit en diefstal

ROOSENDAAL: De politie hield maandag rond 17.00 uur twee inzittenden van een auto aan op de Laan van België. De agenten herkenden de bestuurder als verdachte van diefstal van brandstof met een auto met valse kentekenplaten. De twee inzittenden zijn aangehouden. Het gaat om een 28-jarige man en een 23-jarige man uit Roosendaal. In de auto werden gestolen kentekenplaten en 8 xtc-pillen aangetroffen. Ook bleek de 23-jarige man een hoeveelheid GHB in zijn bezit te hebben. De goederen zijn in beslag genomen en de verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau voor verder onderzoek. De 28-jarige man is in verzekering gesteld. De kentekenplaten zijn geretourneerd aan de rechtmatige eigenaar. De verdachte bekende de diefstal van de
kentekenplaten en de brandstofdiefstal. Ook had hij nog boetes voor een bedrag van ruim 500,- openstaan. De 23-jarige man is na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Sigaretten weg bij inbraak

ROOSENDAAL: Tussen middernacht en 06.30 uur is dinsdag ingebroken in een winkel aan de Markt. De daders klommen vanaf een openbare
parkeerplaats over een hek. De daders forceerden het slot van een deur en verwijderden vervolgens een rolluik. In de winkel werden een geldbedrag en sigaretten weggenomen. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.

Politie houdt vijf verdachten aan voor mishandeling

ZEGGE: De politie hield dinsdagochtend vijf verdachten van mishandeling aan. De verdachten, vijf mannen van 19. 28, 20, 21 en 26 jaar uit Hoeven, worden ervan verdacht eind juni twee mannen en een vrouw te hebben mishandeld in de Onze Lieve Vrouwestraat in Zegge. De twee 25-jarige mannen en een 23-jarige vrouw uit Zegge vertrokken 27 juni rond 01.30 uur bij een feest en hadden een taxi gebeld. Toen ze in de taxi wilden stappen werden ze uit het niets door een groep jongeren aangevallen. De mannen werden geslagen en geschopt. Ze hielden hieraan blauwe plekken, zwellingen in het gezicht en kneuzingen aan de mishandelingen over. De vrouw probeerde de mannen te ontzetten. Zij werd niet mishandeld. Van de slachtoffers werd aangifte opgenomen. De verdachten zijn ingesloten voor verhoor en verder onderzoek.

Vijf gewonden bij ongeval

ZEVENBERGEN: Hulpdiensten werden dinsdag rond 14.15 uur gealarmeerd in verband met een ongeval op de Zuidelijke Randweg. Hier bleek een personenauto te zijn aangereden door een vrachtwagen. De
vrachtwagenchauffeur reed achter de auto en was waarschijnlijk afgeleid, waardoor hij de personenauto te laat opmerkte. Hierdoor ontstond een aanrijding en kwam de auto in de sloot terecht. De vijf inzittenden van de auto, vijf Poolse mannen, raakten gewond. Twee van hen zijn naar het Sint Franciscus ziekenhuis in Roosendaal vervoerd, twee slachtoffers zijn naar het Amphia aan de Molengracht in Breda vervoerd en een van de gewonden is naar het Erasmus ziekenhuis in Rotterdam gebracht. Een van de gewonden liep een bekkenbreuk op en hiervoor is een traumahelikopter gekomen.
De chauffeur van de vrachtwagen, ook een Pool, bleef ongedeerd. De politie regelde tijdens de werkzaamheden van de hulpdiensten het verkeer. Van de betrokkenen zal een verklaring worden opgenomen.

Man aangehouden na eenzijdig ongeval

NIEUW-VOSSEMEER: De politie hield dinsdagmiddag een 36-jarige man uit Bergen op Zoom aan nadat hij betrokken was bij een eenzijdig ongeval. De man reed op de Moorseweg tegen een boom. Hij is naar het ziekenhuis overgebracht en heeft mogelijk een gebroken enkel.
De man verklaarde zelf in slaap te zijn gevallen achter het stuur. Hij zou sinds maandagavond cocaïne, amfetamine en GHB hebben gebruikt. De man was niet in bezit van een rijbewijs. In het ziekenhuis is van de verdachte bloed afgenomen om te testen of hij nog onder invloed van verdovende middelen verkeerde op het moment van zijn aanhouding.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 21-09-2010 17:15 | © Regio Midden en West Brabant |