Gemeente Coevorden


Gemeente Coevorden tipt 30 adressen over aanrijtijden brandweer

dinsdag 21 september 2010

De gemeente Coevorden heeft 30 adressen binnen haar gemeentegrenzen aangeschreven om hen extra attent te maken op de brandveiligheid. Dit heeft te maken met de te verwachten aanrijtijd van de brandweer bij een mogelijke brandmelding bij deze percelen. In Drenthe hanteert de brandweer een norm dat men in 80% van alle gevallen binnen een kwartier ter plekke wil zijn. Door de ligging van de 30 adressen in de gemeente Coevorden is dit bij hen niet mogelijk. Bij hen geldt een aanrijtijd van maximaal 20 minuten. De bewoners op de aangeschreven adressen krijgen per adres een rookmelder aangeboden namens gemeente en brandweer.

Elke dag breken er in Nederland in 20 woningen brand uit. De brandweer komt altijd zo snel mogelijk ter plaatse. Maar helaas is de brand altijd sneller dan de brandweer. Dat betekent dat er een groot beroep wordt gedaan op ieders zelfredzaamheid. Want hoe eerder een brand wordt ontdekt, hoe beter de brand is te bestrijden. Dat geldt natuurlijk voor alle inwoners van de gemeente Coevorden, maar vanwege de ligging van de 30 percelen zijn zij er extra attent op gemaakt.

De brandweer en de gemeente Coevorden stellen met dit bericht iedere inwoner op de hoogte van de volgende maatregelen die u zelf kunt treffen om uw eigen brandveiligheid thuis te verbeteren. De landelijke campagne van het ministerie van Binnenlandse Zaken 'Denk Vooruit 2010' sluit hier bij aan. De drie belangrijkste maatregelen luiden: * gebruik rookmelders;
* hou vluchtroutes vrij;
* plaats op enkele plekken in uw pand goedgekeurde brandblusapparatuur.

Bij de brief van de gemeente Coevorden zat ook een folder van de brandweer over brandveiligheid thuis. Deze informatie is ook te bekijken op www.brandveiligheidthuis.nl. Maar ook op de landelijke website www.nederlandveilig.nl staan nog veel meer bruikbare tips over veiligheid thuis.