Politie Kennemerland

Overlast voor bewoners door hardrijders

Heemskerk, 21-09-2010

Vanaf maandag 4 oktober a.s. start de politie Kennemerland gerichte snelheidscontroles op de Zevenhoeven in Heemskerk. De Zevenhoeven is een 50-kilometerweg (binnen de bebouwde kom) waarover in het verleden veel is geklaagd door de bewoners over de aldaar gereden snelheden. Op initiatief van de wijkagent zijn er door de politie verschillende snelheidscontroles uitgevoerd, waaruit inderdaad bleek dat er te snel wordt gereden. Uit metingen bleek dat de 76% van het verkeer hier sneller rijdt dan de toegestane 50 km/uur. Van deze 76% rijdt het merendeel 67 km/uur of meer. Hier zitten zelfs uitschieters bij van 103 km/uur.

Periode van half jaar snelheidscontroles
Door de verkeersveiligheidpartners is besloten (gebiedsagent, verkeershandhavingsteam en verkeersadviseur van Politie en de gemeente) om gezamenlijk te kijken naar een oplossing. Op de Zevenhoeven rijden veel schoolgaande kinderen op de fiets en er is een oversteek waar veel kinderen gebruik van maken. Dit, in combinatie met hardrijders levert verkeersgevaarlijke situaties op. Daarom is besloten om gedurende een half jaar intensief te gaan controleren op de Zevenhoeven.

Preventief en repressief
De snelheidscontroles zullen plaatsvinden binnen de bebouwde kom. In de eerste week (vanaf 4 oktober a.s.) zal het team waarschuwend optreden tegen hardrijders. Bestuurders zullen in deze week door de politie aan de kant worden gezet om hen te informeren over de start van het project.
De weken daarop zal de politie de hardrijders aan de kant zetten en bekeuren.

Met deze snelheidscontroles hoopt de politie de snelheid omlaag te brengen in dit gebied en hiermee de verkeersveiligheid te verhogen.