Wageningen Universiteit en Researchcentrum


Geslaagde themamiddag van Melkveeproefbedrijf Nij Bosma Zathe rondom maïsteelt op zware kleigrond

21 sep 2010

Op 21 September jl. hield Melkveeproefbedrijf Nij Bosma Zathe een themamiddag rondom maïsteelt op zware kleigrond. Op deze middag werd het demoveld gepresenteerd waar momenteel drie verschillende alternatieven op gangbare maïsteelt worden gedemonstreerd.

Herman van Schooten (Livestock Research) ging in op de teelt van maïs in gras. Deze methode is drie jaar achtereen beproefd op Melkveeproefbedrijf Nij Bosma Zathe. Jos Groten (Praktijkonderzoek Plant en omgeving) gaf een toelichting op de ontwikkeling van de landschapsmaïs. Gabe Schaaf (Friesland Bank) besloot de lezing met een uitleg over de teelt van maïs onder plastic.

Na de interessante uitleg kregen de bezoekers de gelegenheid om onder begeleiding van de deskundigen de drie alternatieven te bekijken op het demoveld. De omstandigheden op het demoveld waren verre van ideaal, gezien het vele regenwater van de afgelopen periode. Echter dit mocht de pret niet drukken. Bijkomend voordeel van deze omstandigheden was dat het goed mogelijk was om 1 van de voordelen van maïs in gras te demonstreren nl. behoud van zode en daardoor veel meer draagkracht.

Al met al een interessante middag met zeer goede opkomst.

Contact
Gelein Biewenga
Tel. 0320 - 293 409