Psycho-medisch centrum Parnassia

Nieuws

Dinsdag 21 september Wereld Alzheimer Dag


16-09-2010

In vele bioscopen, onder meer bij het Filmhuis Den Haag, Pathé in Den Haag en MustSee in Delft, vinden speciale voorstellingen plaats van de documentaire Verdwaald in het Geheugenpaleis.

Verdwaald in het Geheugenpaleis, een documentaire van Klara van Es, volgt een jaar lang drie vrouwen met de ziekte van Alzheimer op een kleine, bijzondere afdeling in een verzorgingstehuis. De ziekte bevindt zich bij hen in de eerste fase, waardoor Anita, Louise en Alice nog in staat zijn eenvoudige dagelijkse bezigheden zelfstandig uit te voeren. Maar ze beseffen dat achteruitgang van hun helderheid onvermijdelijk het afscheid betekent van de groep en van hun laatste beetje waardigheid en identiteit. In de volgende fase, op een gesloten afdeling, zijn ze volledig afhankelijk. Ze doen er alles aan om dit te voorkomen.¿

Rondom Wereld Alzheimer Dag, wordt wereldwijd met verschillende activiteiten aandacht gevraagd voor dementie. De regionale afdelingen van Alzheimer Nederland organiseren in de week rondom deze dag bijzondere activiteiten voor mensen met dementie en hun naasten. Op de website van Alzheimer Nederland vind u een opsomming van de activiteiten bij u in de buurt.