Nederlandse Omroep Stichting (NOS)


De NOS uitzendingen op dinsdag 21 september 2010

HILVERSUM, 20 september 2010

Gewone ongewone Prinsjesdag gewoon bij NOS

De NOS doet ook dit jaar weer uitgebreid verslag van Prinsjesdag op Nederland 1, Radio 1, via Politiek24.nl en in de nieuwsbulletins van NOS Headlines op 3FM. De uitzending begint om 12.30 uur en eindigt om 15.05 uur. Het bevat uiteraard een rechtstreeks verslag van de vaste programmaonderdelen als de rijtoer van de Gouden Koets, de troonrede, de balkonscène met de koninklijke familie en het aanbieden van de Miljoenennota. Ongewoon - en tegelijkertijd uniek - is dat de troonrede dit jaar is geschreven door een premier die reeds zijn vertrek heeft aangekondigd, dat was nog niet eerder het geval. De centrale presentatie is in handen van Astrid Kersseboom, in het bijzijn van D66-prominent en burgemeester van Nijmegen Thom de Graaf. Voor de politieke bijdragen wordt Kersseboom vanuit het Tweede Kamer-gebouw bijgestaan door Ferry Mingelen en Dominique van der Heyde.

Vlak voor het begin van de rijtoer, omstreeks kwart voor één, volgt een bijzondere reportage over de Gouden Koets. NOS-verslaggever Etienne Glebbeek ging deze week met Thijs van Leeuwen, auteur van het boek 'De Gouden Koets, van Amsterdams geschenk tot nationaal symbool', langs in het Koninklijk Staldepartement en onderwierp de goudkleurige galaberline aan een inspectie.

NEDERLAND 1

NOS Prinsjesdag (12.35-15.05 uur)

· Rechtstreeks verslag van Prinsjesdag 2010.

NOS Sportjournaal (18.42-18.51 uur)

· Schaatsen: voorbeschouwing op het komende schaatsseizoen.

· Aandacht voor het overige sportnieuws van vandaag.

NEDERLAND 2

NOS Prinsjesdag (18.25-18.49 uur)

· Een uitgebreide samenvatting van Prinsjesdag 2010.

NOS Sportnieuws in Nieuwsuur (22.00-22.52 uur)

Sportblok om circa 22.40 uur

· Basketbal: samenvatting van de wedstrijd in de voorronde van de Euroleague tussen de heren van de Groningse club GasTerra Flames en het Russische Unics Kazan.

· Schaatsen: voorbeschouwing op het komende schaatsseizoen.

· Aandacht voor het overige sportnieuws van vandaag.

RADIO 1

NOS Langs de Lijn (22.00-23.00 uur)

· Turnen: aandacht voor de bekendmaking van de WK-selectie.

· Basketbal: terugblik op de wedstrijd in de voorronde van de Euroleague tussen de heren van de Groningse club GasTerra Flames en het Russische Unics Kazan.

· Voetbal: live flitsen en een nabeschouwing van de wedstrijd FC Emmen-sc Heerenveen in de derde ronde om de KNVB-beker.

NOS Met het Oog op Morgen (23.00-24.00 uur)

Presentatie: Clairy Polak

· In het Oog aandacht voor Prinsjesdag met demissionair minister André Rouvoet.

· Tevens een gesprek met Rogier Dijkman. In zijn boek 'Kopstoot' en in de gelijknamige fototentoonstelling vertelt hij het verhaal van zijn alcoholverslaving. Dijkman heeft in deze periode iedere week een foto van zichzelf gemaakt en laat nu zien wat de verslaving voor invloed heeft gehad op zijn leven.

3FM

· NOS Headlines doet op 3FM in de nieuwsbulletins verslag van Prinsjesdag met verslaggever Martijn van der Zande in Den Haag.