Gemeente Westervoort

Dorpsplein stond in het teken van leefbaarheid

Op zaterdag 18 september jongstleden vond de `Herfstmarkt wijkgericht werken' plaats, in en om het gemeentehuis in Westervoort. De herfstmarkt is een initiatief van de gemeente Westervoort geweest om burgers te informeren over allerlei facetten van leefbaarheid, zoals brandveiligheid.

Daarom waren verschillende samenwerkende organisaties zoals Stichting Rijnstad (project Buurtbemiddeling), politie, Vivare en de brandweer aanwezig. Ook wijkraden uit Westervoort namen deel aan de herfstmarkt. Vanaf 11.00 uur was het publiek welkom om de kramen te bezoeken, aan workshops deel te nemen en demonstraties te bekijken.

De politie heeft het project Burgernet gepresenteerd en heeft bijna 100 nieuwe Burgernetleden in Westervoort geworven.
De brandweer toonde door middel van een demonstratie hoe een keukenbrand geblust moet worden. Dit trok veel aandacht van passerende bezoekers. Dit was om het belang van rookmelders en blusdekens aan te geven, in de woning. Veel mensen hebben deze mogelijkheid aangegrepen om een rookmelder en/of blusdeken aan te schaffen en zo de veiligheid in hun eigen woning te vergroten.
Daarnaast zijn er twee workshops gegeven: Vivare ging in op het bevorderen van de sociale samenhang, de gemeente Westervoort lichtte de aanpak van zwerfafval toe.

de brandweer geeft een demonstratie: blussen een keukenbrand

Dorpsplein 1 6931CZ; P: Postbus 40 6930 AA; T: (026) 3179911; F: (026) 3113623 E: gemeente@westervoort.nl