Datum: 20100921 Titel: Politieberichten stad Utrecht **DATUM*** Arnold zegt: DISALLOWED Politie Utrecht, index Titelbalk gaf: Politie.nl - Persberichten Utrecht stad, 09.00 uur

Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.00 uur

Utrecht, 21-09-2010

Man aangehouden in gestolen auto

UTRECHT De politie heeft maandagavond een man aangehouden omdat hij in een gestolen auto reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 19.50 uur een auto over de Langerakbaan rijden. Het kenteken van de auto werd gecontroleerd. Via de meldkamer bleek dat de auto als gestolen gesignaleerd stond. De bestuurder werd op de Woudsenderaklaan aan de kant gezet. De man (leeftijd onbekend) uit Utrecht werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De auto is in beslag genomen. De politie onderzoekt of de man de auto te goeder trouw heeft gekocht.

Inbrekers aangehouden

UTRECHT Op de Marshalllaan werd maandagavond ingebroken. De gestolen goederen werden teruggevonden en de vijf verdachten aangehouden.

Getuigen belden omstreeks 20.20 uur naar de politie omdat men zag dat er ingebroken werd in een huis aan de Marshalllaan. Twee bewoners kwamen thuis en ontdekten dat er bij hun was ingebroken. Men zag nog net een aantal jongens via de tuin wegrennen. De politie kwam ter plaatse en sprak met bewoners. Diverse getuigen hadden gezien dat de gestolen goederen uit de woning in de bossages aan de Nansenlaan waren gegooid.

De agenten troffen 4 verdachten, twee van 14, één van 16 en een jongen van 17 jaar op straat aan. Het viertal werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Later kon nog een vijfde verdachte in een huis aan de Nansenlaan worden aangehouden.

Te snel, rijbewijs kwijt

UTRECHT Een automobilist kon maandagmiddag zijn rijbewijs inleveren omdat hij de maximumsnelheid met ruim 55 km/u overschreed.

Omstreeks 14.40 uur controleerden agenten een auto op de Cartesiusweg. De bestuurder reed met 111 km/u over de Caresiusweg. De 20-jarige man uit Utrecht werd aan de kant gezet. Hij kon direct zijn rijbewijs inleveren. Op de Cartesiusweg geldt een maximumsnelheid van 50 km/u.

Brandstichting

UTRECHT Maandagmiddag ontstond brand in een flatbox aan de Trumanlaan. Uit onderzoek bleek dat de brand was aangestoken.

De politie kreeg omstreeks 14.25 uur een melding dat er brand was uitgebroken in een flat aan de Trumanlaan. Ter plaatse bleek dat er brand in een kelderbox was ontstaan. In de hal was veel rookontwikkeling. De brandweer heeft de brand geblust. Niemand raakte gewond. Uit eerste onderzoek is gebleken dat de brand is aangestoken.