Brigitte Heitzer alternate van Chantal Janzen in Petticoat

21/09/2010 08:47

Joop van den Ende Theaterproducties

Brigitte Heitzer wordt de alternate van Chantal Janzen voor de rol van Patricia Jagersma in de nieuwe oer-Hollandse musical Petticoat. Dit is niet de eerste keer dat Brigitte een rol van Chantal overneemt. "Ik voel me vereerd dat ik de rol mag spelen in een musical die speciaal voor Chantal is geschreven, dat betekent toch wel iets. Maar ik zal er zeker mijn eigen draai aan gaan geven want tenslotte is het verhaal van Pattie Hunt ook op mij van toepassing." Chantal zal in het gehele land het merendeel van de voorstellingen spelen, maar aangezien zij ook televisieverplichtingen heeft, zal Brigitte dan de rol van Chantal overnemen. Eerder speelde Brigitte al als understudy van Chantal de rol van Belle in Beauty and the Beast en in Tarzan was ze de understudy voor Jane.

De 31-jarige Brigitte speelde tijdens haar opleiding al in de musical Mozart als Constanze en als Suki in Witches of Eastwick. In 2003 speelde ze Maria in Maria de Buenos Aires in Wiesbaden. Het seizoen daarna was ze te zien in Passion. Van 2007 tot 2009 speelde ze de titelrol in de succesvolle musical Evita nadat ze deze rol via een tv-programma had gewonnen. Afgelopen seizoen speelde ze de hoofdrol in de Rock 'n' Roll musical All Shook Up/Love Me Tender.

Petticoat is een nieuwe originele oer-Hollandse musical gemaakt door het team van Ciske de Rat. Patricia Jagersma, die zichzelf Pattie Hunt noemt, droomt ervan de eerste Nederlandse Doris Day te worden, ondanks dat haar naaste omgeving dat afraadt. Ze leeft in de 50'er jaren maar is haar tijd, zonder te beseffen, ver vooruit. Petticoat is het humoristische verhaal van een meisje uit de provincie dat graag wegdroomt in haar (fantasie)toekomst maar ook daadwerkelijk de stoute schoenen aantrekt en haar droom najaagt. Pattie moet met vallen en opstaan ontdekken hoe ze uiteindelijk de 'tegenwinden' kan trotseren. Want het maakt niet uit hoe je je droom waarmaakt, als je maar blijft luisteren naar je eigen hart. Met thema's zoals de schaduwkanten van het leven in de showbizz en de universele strijd tussen ouders en hun kinderen. De cast van deze musical van nu over het Nederland van toen bestaat onder anderen uit Freek Bartels, Hajo Bruins, Marjolijn Touw, Kees Boot, Mike Weerts en Roon Staal. Petticoat zal vanaf 18 september 2010 te zien zijn in de 14 grootste theaters in Nederland en beleeft haar wereldpremière op 3 oktober in Koninklijk Theater Carré.

Kijk voor meer informatie over Petticoat op www.musicals.nl/petticoat.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.musicals.nl