Gemeente Utrechtse Heuvelrug


De Valkenheuvel wint actie groene Voetstappen

groene voetstappen 2010 de meent maarn

Groen feestje op vier basisscholen.

De actie Groene Voetstappen is vrijdag 17 september afgesloten. Door de hele gemeente gingen leerlingen een week lang lopend en fietsend naar school.

Tijdens de afsluiting van de actie Groene Voetstappen werden de wethouders vrijdag feestelijk op de verschillende scholen ontvangen. Op de Valkenheuvel in Driebergen kwamen de kleuters fietsend en zingend binnen om wethouder Elisabeth van Oostrum de Groene Voetstappen te overhandigen. De wethouder gaf het belang van de actie nog maar eens aan. ,,Het is niet alleen beter voor het milieu en de veiligheid, maar ook veel leuker om lopend of fietsend naar school te gaan. Je komt veel meer dingen tegen en kan ook meer genieten van de natuur en de frisse lucht". Ook op De Meent in Maarn, De Kring in Driebergen en bij de Wilhelminaschool in Amerongen was er van een feestelijke afsluiting sprake. Duidelijk werd vorige week wel dat de thema's duurzaamheid en veiligheid op de scholen leven.

De leerlingen leverden vrijdag niet alleen de voetstappen in. Ook hadden ze nog een heleboel tips en ideeën voor de wethouders om de buurt rondom de school duurzamer en veiliger te maken. De kinderen met de beste ideeën maken kans om in november de vierde kinderklimaattop in Den Haag bij te wonen.