Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.15 uur

Utrecht, 21-09-2010

Te hard en kleven

MAARSSEN Een automobilist had op maandagochtend 20 september kennelijk haast en hield daarbij ook nog eens geen afstand.

Rond 09.20 uur zag een agent dat twee automobilisten met een snelheid van ongeveer 140 km/u over de eerste rijstrook (meest linker) van de Rijksweg A2 ter hoogte van Maarssen reden. Dat ging de achterste van de twee automobilisten kennelijk nog niet hard genoeg, want hij kleefde op een afstand van enkele meters achter zijn voorligger.

Toen de voorste auto naar de tweede rijstrook ging, haalde de achterste auto hem in. De agent ging er achteraan en klokte hem op een snelheid van 147 km/u, terwijl daar een maximumsnelheid van 100 km/u geldt. De automobilist, een 55-jarige man uit Haarlem, werd aan de kant gezet. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor de te hoge snelheid en het kleven.

Kabels strippen

BREUKELEN Een groep mannen werd op maandagmiddag 20 september aangehouden op verdenking van koperdiefstal.

Rond 13.35 uur kreeg de politie de melding dat een groep mannen koper aan het strippen was in een leegstaand pand aan de Merwedeweg. Agenten gingen ter plaatse en troffen in het pand een groep van acht Roemeense mannen in de leeftijd van 20-28 jaar aan. Tevens zagen de agenten dat er veel gestripte en ongestripte kabels en enkele honderden kilos aan gestript koper lag. De mannen hadden gereedschap bij zich om kabels te strippen. Daarop werd het achttal aangehouden.

De verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en zij zijn voor nader onderzoek ingesloten.