Gemeente Eemnes

gewaardeerd

21-09-2010
"Doe hier al uw Mantelzorgen af`" was de slogan van de twee komische gastheren van het "Duo Change" bij de opening van het Mantelzorgcafé op 14 september bij het gezondheidscentrum de Lloods te Blaricum.

Een aantal mantelzorgers uit de BEL-gemeenten reageerde zeer verheugd op het initiatief van het mantelzorgcafé. Eén van de gasten vertelde dat het voor hem net op het juiste tijdstip kwam omdat hij op dit moment met veel vragen zit omtrent zijn zorgsituatie.

Mevrouw van Daelen zette uiteen waarom zij als huisarts het belangrijk vindt dat mantelzorgers de aandacht krijgen en vindt deze ontmoetingsplek uitstekend passen in dit gezondheidscentrum.

Nico de Jong en Margriet van der Klooster van het 't Werckpaert' waren de inleiders van de eerste feestelijke openingsavond. Met hun verhalen en vertoonde foto's van hun zorgboerderij brachten ze hun enthousiasme, gastvrijheid en warme betrokkenheid bij hun"hulpboeren" over op het publiek.

De volgende bijeenkomst van het Mantelzorgcafé vindt plaats op 12 oktober van 19.30 -21.30 uur met de film "Iris" over het waargebeurde verhaal van de schrijfster Iris Murdoch en haar man John Bayley. De hoofdpersoon Iris lijdt aan de ziekte van Alzheimer.

Voor meer informatie over het Mantelzorgcafé:
Marianne Verstijnen, consulente Versa Mantelzorgondersteuning, 035-6569590
Femmie Mulder, mantelzorgondersteuning/Vrijwillige Thuishulp S.W.O-BEL, 035-5314514