Gemeente Almere

Kunstexpress raast Almere binnen

17-09-2010

Afgelopen week heeft het startsein geklonken voor Kunstexpress Almere. Fiene van loock (stichting Two get there, initiatiefnemers van Kunstexpress ) en Aranka Verheugd (stichting Bombarie, haalde Kunstexpress naar Almere) tekenden de samenwerkingsovereenkomst.

KunstExpress Almere is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 9-13 jaar met interesse in kunst, komend uit een gezin waar geen geld is voor kunsteducatie. Zij gaan bijna een jaar lang samen met een maatje op onderzoek uit in de kunstwereld. Samen kunst maken, bekijken en beleven... Het maatje biedt naast kunstzinnige activiteiten, steun en aandacht.

De projectleider Roos van Nieuwkerk staat samen met haar coach al in de startblokken om te vertrekken.Wil jij ook in deze express springen? We zijn op zoek naar kinderen tussen de 9 en 13 jaar die het leuk lijken om op de woensdag- of vrijdagmiddag allerlei culturele activiteiten samen met een maatje te gaan ondernemen (er zijn geen kosten aan verbonden). Verder zijn we op zoek naar maatjes tussen de 18 en 35 jaar die het leuk vinden om met een kind een kunstzinnig talent te ontwikkelen. En we zijn altijd op zoek naar kunstenaars, bij wie we op bezoek mogen komen om samen aan het werk gaan of alleen een kijkje te mogen nemen ter inspiratie.

Ben je nieuwsgierig geworden of wil je meer weten? We zijn ook aanwezig bij burendag 2010 in de Eilandenbuurt te Almere Buiten. Daar kan je gelijk aan de slag met een gezamenlijk kunstwerk!

We zijn bereikbaar via 0365214354 of kunstexpress@stichtingbombarie.nl. Op www.kunstexpress.nl is meer informatie te vinden. KunstExpress Almere is een project van Stichting Bombarie.