Ingezonden persbericht


Colt test samen met Infinera als eerste in Europa 100-gigabit ethernet

Amsterdam, 21 september 2010 - Colt, één van de marktleiders op het gebied van zakelijke communicatie en IT managed services, maakte vandaag bekend dat het in samenwerking met Infinera een geslaagde eerste praktijktest in Europa heeft uitgevoerd met 100-gigabit ethernet (100GbE). Deze geslaagde test is een belangrijke stap in de ontwikkeling van 100Gbps-technologieën ter ondersteuning van de groeiende vraag naar meer bandbreedte.

De test bestond uit een 100Gbps-transmissie over een afstand van 861 km via het low latency glasvezelnetwerk van Colt tussen Londen en Frankfurt met behulp van het optische DTN-platform van Infinera. De gemeten vertraging in één richting op het 100Gbps-circuit bedroeg 4,23 ms.

Er werd gebruik gemaakt van een prototype 100Gbps ethernet-clientinterface die volledig voldoet aan de in juni 2010 geratificeerde industriestandaard IEEE 802.3ba. Tests en verificatie van de transmissie werden uitgevoerd met een EXFO FTB-85 100Gbps Packet Blazer-tester.

De nieuwe route van Colt tussen Londen en Frankfurt was in augustus 2010 gereed en wordt op dit moment al gebruikt voor live verkeer. De test met 100 -Gbps toont wederom de mogelijkheden van het glasvezelnetwerk voor ondersteuning van snelle diensten en onderstreept de positie van Colt als leidend Europees information delivery platform.

Luke Broome, Chief Technology Officer bij Colt: "We zijn zeer te spreken over de samenwerking met Infinera bij de eerste proef met deze apparatuur in Europa. Het is van groot belang dat we de ontwikkeling ondersteunen van de volgende generatie optische transporttechnologieën die ons in staat stellen te voldoen aan de vraag van de klant naar zeer snelle ethernetservices."

Drew Perkins, medeoprichter van Infinera en Chief Technology Officer: "De volgende generatie optische systemen van Infinera maakt gebruik van de unieke schaalbaarheid en de baanbrekende investeringen van fotonische integratie, waardoor we in staat zijn te voldoen aan de wensen van onze klanten. We zijn verheugd over de samenwerking met Colt bij de ontwikkeling van de volgende generatie van onze systemen."

EXFO leverde de testapparatuur voor de proef met 100GbE. Etienne Gagnon, Vice-President Wireline Division and Corporate Marketing bij EXFO: "We zijn buitenwoon trots dat we als partner van Colt en Infinera betrokken waren bij hun eerste praktijktest met 100- Gbps tussen London en Frankfurt, waarbij wij de benodigde tools hebben geleverd voor verificatie van de consistente kwaliteit van het ethernetsignaal en de netwerkprestaties met behulp van de enige draagbare testoplossing die op de markt beschikbaar is: de FTB-85100G Packet Blazer."


- einde -

Over Colt
Colt is hét information delivery platform van Europa, dat klanten in staat stelt hun cruciale bedrijfsgegevens te delen, te verwerken en op te slaan. Colt is gespecialiseerd in het leveren van geïntegreerde netwerk en IT managed services aan grote organisaties, de middenzakelijke markt en wholesale klanten. Colt beschikt over een 25.000 km lang netwerk in 13 landen inclusief Metropolitan Area Networks in 34 grote Europese steden met directe glasvezelverbindingen naar 16.000 gebouwen en 19 Colt-datacenters.

Colt staat genoteerd op de London Stock Exchange (COLT). Meer informatie over Colt en haar diensten kunt u vinden op www.colt.net.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:



Ingezonden persbericht