Ingezonden persbericht


persbericht

CNN30: WERE YOU THERE?

CNN NODIGT KIJKERS UIT OM ACTIEF MEE TE WERKEN AAN

TIJDBALK MET BELANGRIJKSTE NIEUWS VAN DE AFGELOPEN 30 JAAR

CNN start vandaag met een wereldwijd initiatief onder de naam: CNN30: WERE YOU THERE? In het kader van het 30-jarig bestaan van de internationale nieuwszender nodigt CNN kijkers en websitebezoekers uit om actief mee te doen aan het vormgeven van een tijdbalk van de belangrijkste gebeurtenissen van de afgelopen 30 jaar. Het inzenden van foto's, herinneringen en video's kan online via iReport en direct via de CNN international iPhone app.

"Wij zijn bijzonder blij dat deze mijlpaal voor CNN ons een aanknopingspunt biedt om samen met ons wereldwijde publiek de meest belangrijke nieuwsgebeurtenissen van de afgelopen 30 jaar vast te kunnen leggen. Het idee dat er op zolders en in kelders materiaal over historische gebeurtenissen ligt dat wellicht nooit eerder is vertoond maakt het bijzonder spannend. 'CNN30: Were You There?' zal ongetwijfeld nieuwe inzichten opleveren over de gebeurtenissen die onze wereld de laatste 30 jaar hebben vorm gegeven," aldus Katherine Green, senior vice president programming CNN International.

Kijkers wordt gevraagd om mee te werken aan een interactieve tijdbalk van de afgelopen 30 jaar via www.cnn.com/30 .

CNN heeft 30 gebeurtenissen geselecteerd waarvoor materiaal kan worden ingestuurd, waaronder:

Azië - de overdracht van Hong Kong in 1997, de Tsunami in 2004 en de terroristische aanslagen in Mumbai in 2008;

Europa - de bruiloft van Charles en Diana in 1981, Tsjernobyl in 1986, de val van de Berlijnse Muur in 1989 en het uiteenvallen van de Sovjet-Unie in 1991;

Afrika - de vrijlating van Nelson Mandela in 1990 en de genocide in Ruanda in 1994

Amerika - de terroristische aanslagen in 2001, orkaan Katrina in 2005 en de aardbeving op Haïti in 2010.

Ook is het mogelijk om zelf belangrijke gebeurtenissen voor de tijdbalk aan te melden.

De volledige lijst staat op www.cnn.com/30 en de deadline voor bijdragen is 15 oktober.

Iedereen kan (eigen) herinneringen, archiefmateriaal, foto's, video's etc. insturen. De beste van deze bijdragen zullen getoond worden in een special van een half uur die wordt uitgezonden wordt op:

Zaterdag 23 oktober om 14.30 uur en 21.00 uur

Zondag 24 oktober om 13.00 uur en 21.30 uur

Dinsdag 26 oktober om 13.30 en 18.30 uur

CNN

CNN International is de wereldwijde 24-uurs nieuwszender die naast internationaal en Europees nieuws ook uitgebreid bericht over het zakenleven, lifestyle, sport en entertainment. CNN biedt het nieuws aan via televisie, satelliet, internet en mobiele telefoons/handhelds. CNN is beschikbaar op alle continenten in 200 landen en in zeven verschillende talen.


---

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht