Ingezonden persbericht


Micro Focus benoemt Mike Phillips tot
Chief Financial Officer

Hoofddorp, 21 september 2010 - Micro Focus® (LSE.MCRO.L) benoemt Mike Phillips tot Chief Financial Officer. In deze functie zal Phillips een bijdrage leveren aan het vergroten van de operationele kracht van Micro Focus.

Phillips heeft meer dan tien jaar ervaring bij internationale IT-bedrijven. In zijn functie als CEO van Morse plc leidde hij het stabilisatie- en herstelproces van het bedrijf met een heldere focus op de kernactiviteiten. Voordat hij CEO was, bekleedde Phillips bij dit bedrijf de functie van Group Finance Director. Hij verliet het bedrijf in juni 2010 na afronding van een succesvol overnametraject - het bedrijf is nu in handen van 2e2. Van 1998 tot 2007 was Phillips Group Finance Director bij Microgen plc. Hier was hij verantwoordelijk voor de uitvoering van de fusie- en overnameactiviteiten, de in- en externe financiële rapportage, investor relations en de corporate finance van het bedrijf. Voorafgaand hieraan vervulde Phillips financiële functies bij Smith & Williamson en PricewaterhouseCoopers.

Nigel Clifford, Chief Executive Officer van Micro Focus: "Ik ben erg verheugd over de komst van Phillips. Hij gaf met veel succes leiding aan financiële teams van internationaal opererende IT-bedrijven. Daarnaast heeft hij ervaring met elk onderdeel van financieel management: van het ontwikkelen van effectief management en rapportages tot en met het leiden van fusies en overnames. Hij heeft ook de nodige ervaring bij bedrijven die flinke veranderingen doormaakten, door zowel organische groei als groei vanwege een overname. Zijn kennis en vaardigheden zullen ons ten goede komen in de ontwikkeling van onze operationele kracht, zodat we nog beter in staat zijn kansen in de markt te grijpen, aan klantwensen te voldoen en duurzaam te groeien."

Over Micro Focus
Micro Focus, lid van de FTSE 250, levert innovatieve software die ervoor zorgt dat bedrijven de waarde van hun bedrijfsapplicaties kunnen vergroten. Micro Focus Enterprise Application-software voor modernisering en beheer zorgt ervoor dat de applicaties van klanten snel zijn aan te passen aan marktveranderingen. Tevens ondersteunen Micro Focus-oplossingen moderne architecturen die lagere kosten en minder risico met zich meebrengen. Voor meer informatie: www.microfocus.com.


Ingezonden persbericht