Ingezonden persbericht

Dachser opent nieuw logistiek centrum Kopenhagen
Nieuw Deens hoofdkantoor versterkt internationaal netwerk

Kempten/Kopenhagen, 21 september 2010 - Dachser heeft dit weekend het logistiek centrum in Kopenhagen geopend. Het nieuwe hoofdkantoor van Dachser Nordic A/S biedt werk aan 95 man en vergde een investering van circa 20 miljoen euro.

Het nieuwe gebouw in buurtgemeente Hvidovre meet in totaal 7.100 vierkante meter. In de overslaghal worden industriële goederen gedistribueerd via 41 laadstations. Dachser biedt in het Deense hoofdkwartier niet alleen de totale logistieke dienstverlening European Logistics aan, ook Air & Sea Logistics is vertegenwoordigd. Het nieuwe logistieke centrum van Dachser, gelegen op een terrein van 70.000 vierkante meter, is uitstekend bereikbaar. Zo ligt het vlakbij autosnelweg E20 en is het centrum van Kopenhagen slechts dertien kilometer van het nieuwe pand verwijderd.

Fijnmazig logistiek netwerk
Ook Nederlandse klanten profiteren van het nieuwe logistieke centrum. Hvidovre is een belangrijk draaipunt in het Europese groupagenetwerk van Dachser. Vanuit deze overslaglocatie bedient het familiebedrijf direct dertien nationale en internationale bestemmingen. Vanuit Nederland onderhoudt Dachser een dagelijkse groupagedienst op Denemarken.

Michael Schilling, managing director van Dachser, en Finn Skovbo Pedersen, managing director van Dachser Nordic A/S, ontvingen afgelopen zaterdag bij de officiële opening een groot aantal klanten en gasten uit de politiek en het zakenleven.

"De investering in Hvidovre versterkt onze aanwezigheid in Denemarken en Scandinavië," zegt Schilling. "Onze klanten waarderen de combinatie van regionale competentie en een fijnmazig logistiek netwerk in heel Europa. Intercontinentale connecties zijn daarbij zeer belangrijk." Finn Skovbo Pedersen voegt daaraan toe: "We zijn een van de weinige logistieke dienstverleners in Denemarken met een distributiesysteem dat het gehele land bestrijkt. Door dit distributiesysteem kunnen wij onze klanten een aanzienlijk concurrentievoordeel bieden."

Kennisontwikkeling
Dachser heeft ook in Denemarken opleidingen hoog op de agenda staan. Jaarlijks leidt de logistiek dienstverlener in het Scandinavische land tien jonge mensen op tot transportspecialist, specialist logistieke dienstverlening of specialist magazijnlogistiek. "Het kunnen beschikken over goed opgeleide, gekwalificeerde en gemotiveerde personeelsleden is de doorslaggevende succesfactor binnen de moderne logistiek," zegt Pedersen. Het totale personeelsbestand in Denemarken beslaat circa 200 medewerkers.

Beeldmateriaal

Bovenstaande foto is in hoge resolutie te downloaden door op deze link te klikken.

Over Dachser
Dachser Netherlands BV is onderdeel van het in 1930 opgerichte familiebedrijf Dachser GmbH & Co KG. Als toonaangevend logistiek dienstverlener in Europa staat Dachser garant voor 'Intelligent Logistics': innovatieve oplossingen, efficiëntie en slim gebruik van technologie. Het pan-Europese Dachser-netwerk omvat 161 eigen vestigingen aangevuld met 135 Air & Sea Logistics-locaties wereldwijd. Door het wereldwijde netwerk beschikt Dachser over de noodzakelijke infrastructuur om betrouwbare en veeleisende logistieke diensten te kunnen aanbieden. In totaal zijn er 17.500 medewerkers werkzaam. In 2009 werd een bruto-omzet gerealiseerd van 3,2 miljard euro. Dachser Netherlands BV maakt voor de distributie in Nederland gebruik van vijf eigen vestigingen, het hoofdkantoor staat in Zevenaar. In Nederland telt Dachser ongeveer 270 medewerkers. Meer informatie: http://www.dachser.nl.


Noot voor redacties