Gemeente Utrecht


2010 SCHRIFTELIJKE VRAGEN
119 Vragen van mevrouw G.A. Oskam
(ingekomen 21 september 2010)


Schriftelijke Vragen inzake donker Haarzuilens


In Haarzuilens is in het afgelopen jaar de straatverlichting al meerdere keren uitgevallen. Ook in 2009 is dit een aantal keren het geval geweest.
De storing betreft steeds een groot gebied gelegen tussen de Maarssenseweg tot en met de Hoge Rijndijk, dus inclusief de bebouwde kom van het dorp Haarzuilens. De storingen duren over het algemeen meerdere dagen, soms wel bijna een gehele week.
Na klachten van meerdere bewoners bij het bedrijf dat de verlichting namens de gemeente onderhoudt gaat het licht dan uiteindelijk weer aan, om soms al na enkele dagen al weer uit te vallen.
D66 vind straatverlichting een belangrijke basisvoorziening, zowel in verband met verkeers- als sociale veiligheid.
Dit brengt de fractie van D66 tot de volgende vragen:

1. Zijn de problemen met de straatverlichting in Haarzuilens bij het college bekend? Zo ja hoeveel storingen zijn er dan volgens het college dit jaar al in Haarzuilens geweest?
2. Wordt het aantal storingen, de duur en de oorzaak er van door de beheerder van de straatverlichting aan de gemeente gemeld?
3. Wat is volgens het college de oorzaak van het veelvuldig uitvallen van de straatverlichting in Haarzuilens?
4. Welke actie heeft het college tot nu toe ondernomen om het aantal storingen in Haarzuilens terug te dringen?

Eén van de klachten van bewoners uit Haarzuilens is de lange duur van de storingen. Een andere klacht is dat bij melding bij de beheerder blijkt van eerdere meldingen van dezelfde storing niets bekend blijkt te zijn.

5. Staat in het contract met de beheerder een clausule waarin aangegeven wordt binnen hoeveel tijd de beheerder actie dient te ondernemen op een storingsmelding
6. Indien zo'n clausule er niet in staat, is het college dan bereid om zo'n clausule in dit of een volgend contract op te nemen?
7. Staat er in het contract met de beheerder een clausule waarin vastgelegd wordt hoeveel storingen geaccepteerd worden door de gemeente voordat dit financiële consequenties heeft voor de beheerder?
8. Indien zo'n clausule er niet in staat, is het college dan bereid om zo'n clausule in dit of een volgend contract op te nemen?
9. Zijn er elders binnen de gemeente nog andere wijken waar regelmatig problemen optreden?


---- --