Discussie gezondheid 2.0 eindelijk dóór gebruikers

21 september 2010

Vanaf nu is de website http://www.redjezelf.nu/ in de lucht. De website is een initiatief van Niels Schuddeboom, Rein Willemsen, Laurens Waling, Beppie Spruit en Jaap Koot die hiermee een impuls willen geven aan de beweging Red Jezelf punt Nu.

De beweging Red Jezelf punt Nu is er voor mensen met een chronische ziekte of handicap, ouderen en mantelzorgers, die zélf het woord zullen nemen over gezondheid 2.0, dat immers gericht is op actieve bijdragen van gebruikers aan het zorgproces.

In de komende maanden zal er op de website een discussie plaatsvinden rond vragen zoals: Hoe denkt u dat u zich online het beste zelf kunnen redden? Welke programma's of applicaties gebruikt u daarbij het liefst? En waar hebt u in het kader van gezondheid 2.0 behoefte aan?

Die discussie zal gebruikers inspireren en hopelijk ook aanbieders van diensten stimuleren om nog betere producten te ontwikkelen die bijdragen aan meer zelfredzaamheid.

Op 6 november, in de Week van de Chronisch Zieken, is er in Woerden een feestelijke bijeenkomst om de kracht van gezondheid 2.0 te vieren. Iedere belangstellende is hiervoor uitgenodigd.

Achtergrond
Veel mensen hebben of krijgen vroeg of laat te maken met zorg, therapieën, medicijnen, hulpmiddelen, artsen, zorgverleners en ontmoeten daarbij lotgenoten. Het overkomt ons allemaal. In 2006 riep het Amerikaanse tijdschrift Time ons allen uit tot persoon van het jaar. De reden: het Web had nieuwe mogelijkheden gebracht om uiting te geven aan onze collectieve kennis, onze behoefte aan creativiteit en expressie, onze behoefte tot klagen en aan onze behoefte om contact te maken met anderen. Hele industrieën, van banken tot bioscopen en van makelaars tot uitgevers zijn er ingrijpend door veranderd. Allemaal hebben ze te maken met de communicatieve kracht van het web. Maar kan communicatietechnologie helpen goed om te gaan met gezondheid en hoe kunnen we als zorgbehoevende daardoor zelf regie blijven voeren over ons eigen leven? Hoe kunnen internetcommunities mantelzorgers helpen? Welke gevolgen heeft de nieuwe technologie voor de relatie tussen arts en patiënt en hun informatiepositie? Daarom draait http://www.redjezelf.nu/. Daarover gaat het bij gezondheid 2.0.

De komende weken tot aan van Week van Chronisch Zieken (6 - 13 november) wil de beweging Red Jezelf punt Nu zoeken naar antwoorden op bovengenoemde en andere vragen door de betrokkenen zelf aan het woord te laten. Op 6 november tenslotte organiseren de initiatiefnemers een feest in Woerden, waarin we ervaringen, behoeften, ideeën, plannen, ergernissen, tevredenheid en meer delen. Op luchtige, serieuze, luidruchtige of stille manier laten mensen weten hoe gezondheid 2.0 ons allemaal kan helpen, nu en in de toekomst.

Patiënten, mensen met een ziekte of handicap, ouderen en mantelzorgers, laat ons via http://www.redjezelf.nu/ of via uw blog, op Hyves, Twitter of Facebook zien hoe u uzelf redt. We horen graag van u en zien u graag op 6 november!

Volg Red Jezelf punt Nu op Twitter @redjezelf of plaats bericht op Twitter met #redjezelfVeel mensen hebben of krijgen vroeg of laat te maken met zorg, therapieën, medicijnen, hulpmiddelen, artsen, zorgverleners en ontmoeten daarbij lotgenoten. Het overkomt ons allemaal. In 2006 riep het Amerikaanse tijdschrift Time ons allen uit tot persoon van het jaar. De reden: het Web had nieuwe mogelijkheden gebracht om uiting te geven aan onze collectieve kennis, onze behoefte aan creativiteit en expressie, onze behoefte tot klagen en aan onze behoefte om contact te maken met anderen. Hele industrieën, van banken tot bioscopen en van makelaars tot uitgevers zijn er ingrijpend door veranderd. Allemaal hebben ze te maken met de communicatieve kracht van het web. Maar kan communicatietechnologie helpen goed om te gaan met gezondheid en hoe kunnen we als zorgbehoevende daardoor zelf regie blijven voeren over ons eigen leven? Hoe kunnen internetcommunities mantelzorgers helpen? Welke gevolgen heeft de nieuwe technologie voor de relatie tussen arts en patiënt en hun informatiepositie? Daarom draait . Daarover gaat het bij gezondheid 2.0. De komende weken tot aan van Week van Chronisch Zieken (6 - 13 november) wil beweging zoeken naar antwoorden op bovengenoemde en andere vragen door de betrokkenen zelf aan het woord te laten. Op 6 november tenslotte organiseren de initiatiefnemers een feest in Woerden, waarin we ervaringen, behoeften, ideeën, plannen, ergernissen, tevredenheid en meer delen. Op luchtige, serieuze, luidruchtige of stille manier laten mensen weten hoe gezondheid 2.0 ons allemaal kan helpen, nu en in de toekomst.Patiënten, mensen met een ziekte of handicap, ouderen en mantelzorgers, laat ons via of via uw blog, op Hyves, Twitter of Facebook zien hoe u uzelf redt. We horen graag van u en zien u graag op 6 november!Volg op Twitter @redjezelf of plaats bericht op Twitter met #redjezelf

============================

Noot voor redacties