Koffertje reist mee met Balkenende naar VN-top


SCHIPHOL, 20100921 -- Behalve het Prinsjesdag-koffertje wordt er dinsdagmiddag 21 september nóg een belangrijk koffertje overhandigd. Demissionair premier Balkenende neemt op Schiphol een koffer in ontvangst met daarin op reisformaat de Millenniumdoelenmuur die Nederlanders online aan het bouwen zijn. Hiermee laten zij zien wat zij al doen voor een betere wereld. Balkenende vertrekt dinsdag naar de VN-Millenniumtop in New York. Het Nederlands Platform Millenniumdoelen is verheugd dat hij naar de top gaat en wil hem middels deze koffer inspireren tot stevige onderhandelingen.

Locatie: Vertrekhal 3, Schiphol. Melden bij persingang aan het einde van de vertrekhal.
Tijdstip: 16.30-16.45 uur

VN-Millenniumtop

Op de VN-Millenniumtop, van 20 t/m 22 september in New York, wordt de voortgang van de Millenniumdoelen besproken. De Nederlandse regering onderschrijft de doelen, maar het halen ervan kan alleen door beloftes daadwerkelijk in daden om te zetten. Dit vindt het Nederlands Platform Millenniumdoelen (NPM), een samenwerkingsverband van 55 maatschappelijke- en ontwikkelingsorganisaties. Het NPM wil dat de Nederlandse regering een voortrekkersrol speelt tijdens het top-overleg met regeringsleiders dat woensdag plaatsvindt. Hier moeten keiharde afspraken gemaakt worden om de doelen alsnog te halen voor 2015. Een aantal van de doelen loopt ruim achter op schema. Deze top is cruciaal om het halveren van armoede alsnog te kunnen waarmaken.

Koffertje

De directeur van Oxfam Novib, Farah Karimi, geeft namens het NPM een speciaal koffertje aan Balkenende mee, met daarin de Millenniumdoelenmuur op reisformaat en een open brief. In Nederland zetten duizenden mensen en bedrijven zich in voor minder armoede. Tijdens de campagne `Steengoed wat jij doet!' wordt dit online zichtbaar gemaakt door het leggen van stenen die samen een gekleurde Millenniumdoelenmuur vormen. De open brief aan de premier bevat een dringende oproep: "Nederlanders zijn goed bezig voor de Millenniumdoelen, nu bent u aan zet!".

Steengoed wat jij doet!

Deze overhandiging vindt plaats in het kader van de campagne `Steengoed wat jij doet!' van EEN in samenwerking met het NCDO. EEN is een initiatief van het Nederlands Platform Millenniumdoelen. De campagne loopt in september en oktober. Tot nu toe zijn er al bijna 15.000 stenen gelegd.