Nieuw compact afvoersysteem t.b.v. stofafscheidingsinstallaties


Veiliger werken in een schonere productieomgeving

DUIVEN, 20100921 -- Om de problemen met stofafvoer bij industriële installaties op te lossen introduceert Fiktech nu de EASYFILL FIBC (Flexible Intermediate Bulk Container oftewel Big-bag) automatische stofafvoerinstallatie.

Dit vernuftige systeem kan gelijktijdig het stof en granulaat van vier stofafscheiders d.m.v. venturies op eenvoudige wijze naar één centrale Big-bag transporteren. Onder de trechter van de stofafscheider wordt de speciale venturi-konus gemonteerd. De slimme pneumatisch bediende afsluiter met venturi zorgt ervoor dat het afgescheiden stof continu, zónder gesleep met vaten of zakken, naar de centraal opgestelde Big-bag wordt geblazen.

De EASYFILL(TM) is geschikt voor uiteenlopende industriële toepassingen, specifiek dáár waar een simpele en betaalbare stofafvoer gewenst is. Het apparaat kan gebruikt worden met verschillende Big Bags en is gemakkelijk te vervoeren (inklapbaar). De EASYFILL(TM) is voorzien van een semi-automatisch mechanisch systeem om zeer snel Big Bags te kunnen wisselen, en uitgerust met een perslucht gereinigd patroonfilter om stofemissies te vermijden. Het apparaat is praktisch en modulair opgebouwd, opvouwbaar, milieuvriendelijk en snel inzetbaar op meerdere locaties. De Easyfill(TM) wordt als compleet pakket geleverd: venturi-konus, Big Bag vulstation, 1" flexibele slangen t.b.v. pneumatisch transport en elektropneumatische besturing.

De voordelen van de Easyfill installatie samengevat:
Vermindering van het aantal productiestops
Milieuvriendelijk
Veiliger werken en schonere productieomgeving
Eenvoudige montage, ook bij reeds bestaande systemen
Korte ROI tijd





Ingezonden persbericht