Atinoz introduceert "Bokbiz" Gratis online boekhouden


Een steun in de rug voor ondernemend Nederland

AMSTERDAM, 20100921 -- Het Amsterdamse bedrijf Atinoz lanceert Bokbiz, een gratis online boekhoudprogramma. www.bokbiz.nl Bokbiz maakt het mogelijk om zonder risico je eerste stappen te zetten. De Bokbiz basis functionaliteit is gratis, eenvoudig, online, zonder verplichtingen en compleet. Facturen maken en versturen, BTW aangifte, relatiebeheer, betalingen administreren, het zit er in. Een geweldige steun voor ondernemers. De gratis functionaliteit is ruim voldoende.Wil je meer? Dat kan ook. Zonder contracten, automatische incasso of verplichtingen is de basis uit te breiden met verschillende modules om met de onderneming mee te groeien en de behoeften van de ondernemer in te vullen.

Lancering
Met de lancering van Bokbiz wil Atinoz een bijdrage wil leveren aan het ondernemersklimaat in Nederland. "Het is al moeilijk genoeg ondernemen in deze tijd" volgens directeur Martijn van der Ploeg. "Er komt heel wat op je af als je als ondernemer wilt beginnen. Je wilt graag aan de slag met je ideeën en gaan ondernemen, maar je moet eerst dingen regelen. Keuzes in zaken waarvan je nog niet weet hoe ze uit gaan pakken."
Het kiezen van een boekhoudprogramma bijvoorbeeld. Geen gemakkelijke keuze als het niet je vak is. Wél is het een belangrijke strategische keuze, want als je eenmaal als ondernemer op stoom bent, dan gooi je de boekhouding niet zomaar weer om. Welke boekhoudprogramma past het beste bij de onderneming nu en in de toekomst? Is mijn boekhoudsoftware niet te duur voor wat ik er mee ga doen?
Oscar Zijlstra, directeur bij Atinoz: "Het is toch het mooiste om iets te maken wat je zelf graag wilde hebben, maar niet kon vinden. Wij zijn ook heel klein begonnen. Elk tientje omzet was een tientje en als dat tientje op ging aan administratiekosten dan vonden we dat toch een beetje jammer. Wij vonden de bestaande oplossingen niet laagdrempelig genoeg. Bij ons krijg je gratis een mooie basis en voor een euro per maand kan je al mooie extra dingen krijgen."
Ontwikkeling
Zijn er nog meer Atinoz-plannen? Oscar: "We gaan Bokbiz ook in andere Europese talen zoals Pools, Engels en Duits aanbieden, voor in Nederland ondernemende buitenlanders. En we houden de eisen die de fiscus stelt aan (beginnende) ondernemers goed in de gaten om in te kunnen spelen op de behoeften van de ondernemers."
Bokbiz is nu beschikbaar op: www.bokbiz.nl. Meer informatie is te vinden op www.gratisboekhouden.com.
Over Atinoz
Atinoz is een jonge onderneming gericht op het benutten van kansen in het weblandschap en aanverwante gebieden. Zoals het bedenken, ontwikkelen en bouwen van web concepten maar ook het leveren van ondersteuning en consultancy aan ondernemingen en organisaties om hun webzaken te stroomlijnen.





Ingezonden persbericht