Child at Venture genomineerd voor 2 Oscars van Goede Doelen land


DEN HAAG, 20100921 -- Child at Venture, een organisatie die kansarme jongeren in ontwikkelingslanden financieel en inhoudelijk helpt met het opzetten van een eigen bedrijf, is tweemaal genomineerd voor De Transparant Prijs voor haar jaarverslag van 2009.

Het jaarverslag, dat tevens een kladblok is, is genomineerd voor twee van de drie categorieën en uit 219 inzendingen geselecteerd. De nominaties zijn in de categorie kleine fondsen én meest innovatieve jaarverslag. Jamy Goewie, oprichter van Child at Venture: "Zo trots als een pauw zijn wij! Deze nominaties zijn een enorme opsteker voor ons kleine team, dat niet alleen een uitdaging zag in het schrijven van een transparant jaarverslag, maar daarnaast ook in het fondsenwerven in een weerbarstige markt én het behalen van zo'n groot mogelijke impact in het veld".

Dit jaar heeft de jury met name gekeken naar de manier waarop verslag wordt gedaan van de impact in het veld. Iets wat bij vlagen ontzettend moeilijk te meten is. Child at Venture heeft dit in haar verslaglegging opgelost door de dilemma's die zij tegenkomt voor te leggen aan de lezer. En dan blijkt al gauw: een oplossing kiezen waarmee iedereen tevreden is, dát kan helaas niet! Jamy: "Deze sector ligt onder een vergrootglas en dat is goed. Na 60 jaar ontwikkelingshulp met nogal wisselende resultaten zijn er nu meer kritische geluiden over de effectiviteit van hulp. Deze houding draagt bij aan verbetering en vernieuwing in de sector. De Transparant Prijs sluit daar mooi bij aan en daarom hopen wij te winnen. Child at Venture is namelijk duurzaam, effectief en stimuleert lokale economische ontwikkelingen, en nu dus ook erkend transparant."

De prijsuitreiking van De Transparant Prijs is op woensdag 13 oktober in Den Haag. Voorzitter van de jury is Dr. Rinnooy Kan, voorzitter SER.