Dresser Wayne onthult conceptmodel van oplader voor elektrische voertuigen op de handelsbeurs Automechanika 2010

Conceptmodel is het resultaat van de voortdurende inspanningen van het bedrijf om toonaangevende technologie op het gebied van alternatieve brandstofdistributie aan te bieden

FRANKFURT, Duitsland--(BUSINESS WIRE)-- 20100921 --

Dresser Wayne (www.DresserWayne.com), een wereldwijd actieve pionier op het gebied van brandstofdistributie en -technologie, geeft blijk van haar onophoudelijke inzet voor groene brandstoftechnologie door een conceptmodel van een oplader voor elektrische voertuigen (EV) op ware grootte te tonen op de Automechanika handelsbeurs 2010.

“Zelfs met alle andere vooruitgang op het gebied van alternatieve brandstoffen - ethanol, biodiesel, LPG en aardgas - zien we een sterke neiging in de richting van elektrische voertuigen”, aldus Scott Negley, directeur Alternative Energy Products bij Dresser Wayne. “In veel Europese landen, waaronder Denemarken, Italië, Nederland en Spanje, wordt de aankoop van elektrische voertuigen sterk gestimuleerd. Toonaangevende autofabrikanten doen miljardeninvesteringen in hybride en elektrische voertuigtechnieken, die naar verwachting vanaf dit jaar op de markt zullen komen. Wij willen volledig voorbereid zijn op deze voortdurende groei.”

Met meer dan 100 jaar innovatie en dienstverlening op het gebied van robuuste apparaten voor openlucht brandstofdistributie en betaalapparaten, gecombineerd met een wereldwijd netwerk voor de ondersteuning van klanten en producten, is Dresser Wayne in een uitstekende positie om een belangrijke rol te spelen in de ontwikkeling van opladers voor EV. Het bedrijf zal zich met name richten op snelladers op gelijkstroom voor onafhankelijke brandstofstations, waar de oplaadtijd van doorslaggevend belang is. Bovendien heeft het bedrijf plannen voor tragere oplaadoplossingen voor de grotere detailhandel, waar klanten over het algemeen langer in de winkel verblijven.

“Oplaadtijden zijn van cruciaal belang, zowel voor aanbieders als voor klanten. We hopen in de toekomst zorgen over de reikwijdte van elektrische voertuigen weg te kunnen nemen, door het ‘bijladen’ van elektrische voertuigen mogelijk te maken binnen ongeveer dezelfde tijd als het voltanken van een auto op benzine”, aldus Negley. “Als bewijs van het grote belang dat wij hechten aan de ontwikkeling van deze oplossingen, zal het conceptmodel van onze EV-oplader op de Automechanika 2010 naast onze Global Star brandstofpompen ten toon worden gesteld.”

Dresser Wayne werkt op dit moment samen met vertegenwoordigers uit de industrie en autofabrikanten van over de hele wereld om meer kennis te vergaren over belangrijke kwesties zoals accutechnologie, connectiviteit, infrastructuur, overheidsparticipatie en de verwachtingen van klanten. Uiteindelijk zal ook met hen worden samengewerkt bij de ontwikkeling van oplossingen voor het brede scala aan behoeften van deze groeiende markt.

“We hebben ons tot doel gesteld veel aandacht te besteden aan dit complexe ecosysteem van OEM’s, stroomleveranciers, nutsbedrijven, retailers en consumenten, zodat de invoering van EV-technologie mogelijk wordt gemaakt en retailers zich met meer vertrouwen op dit groeisegment van de energiemarkt kunnen richten”, vervolgde Negley. “We zijn vastbesloten om de beste oplaadproducten en diensten voor elektrische voertuigen aan te bieden, waar en wanneer onze klanten die nodig hebben.”

Over Dresser, Inc.

Dresser, Inc. is een wereldwijd toonaangevende aanbieder van hoogkwalitatieve infrastructuur op de wereldwijde energiemarkt. Voorbeelden van belangrijke merknamen in de portefeuille van Dresser zijn Dresser Wayne® retail brandstofsystemen, Waukesha® aardgasmotoren, Masoneilan® regelkleppen, Consolidated® overdrukventielen, en ROOTS® blowers en roterende gasmeters. Het bedrijf heeft fabrieken en steunpunten voor klantenservice op strategische locaties over de hele wereld, alsmede handelsvertegenwoordigingen in meer dan 150 landen. www.dresser.com

Over Dresser Wayne

Dresser Wayne is een van de grootste onderdelen van Dresser, Inc. en een mondiale marktleider op het gebied van ontwerp, fabricage en onderhoud van brandstofdistributiesystemen, waar betrouwbaarheid en productiviteit van doorslaggevend belang zijn. Pompen, betaalplatforms, controlesystemen en technologie van Dresser Wayne spelen een essentiële rol in traditionele en alternatieve brandstofstations over de hele wereld. Dresser Wayne heeft het certificaat ISO14001. www.DresserWayne.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Dresser Wayne
D.P. Rabalais, +1 512-388-8621

dp.rabalais@dresser.com