Skillcity nomineert Calco-IT voor 'Snelle groeier 2010'


Utrechtse economie vaart wel bij groei lokale ICT bedrijven

UTRECHT, 20100921 -- IT opleider en -detacheerder Calco-IT is genomineerd voor Skillcity Snelle groeier 2010, een jaarlijkse groeicompetitie voor ICT bedrijven in de regio Utrecht, die wordt georganiseerd door Stichting Skillcity Utrecht. Ieder jaar verkiest de organisatie de twintig snelst groeiende ICT bedrijven van de regio. Het Amersfoortse Calco-IT treedt dit jaar voor het eerst toe tot de lijst. Robert Gravekamp, directeur: "Calco-IT is in de afgelopen 5 jaar aanzienlijk gegroeid, zowel qua omzet als qua aantal medewerkers. De nominatie voor deze regionale verkiezing is voor ons een extra stimulans om voortvarend door te gaan op de ingeslagen weg."

Leren van elkaars ervaringen
In de afgelopen vijf jaar steeg de gezamenlijke omzet van de twintig genomineerde bedrijven van 26,9 naar 106,8 miljoen euro. Dit is een groei van 298 procent. Het totaal aantal medewerkers steeg in diezelfde periode van 248 naar 1166. De verkiezing biedt inzicht in de ontwikkeling van de ICT-branche in Midden-Nederland. In Utrecht en nabije omgeving bevindt zich de grootste concentratie van ICT-bedrijvigheid in Nederland.

Op 30 september aanstaande maakt Skillcity de ranking van 2010 bekend. De uitreiking vindt plaats tijdens het vijfde snelle groeiers event, een netwerkdag met onder meer bekende sprekers en vakexperts op het programma. "Dit event is een sympathiek initiatief dat ICT bedrijven uit onze regio in de gelegenheid stelt om ervaringen te delen en van elkaar te leren. Daar zijn wij, als opleider en detacheerder van goed gekwalificeerd IT-personeel, natuurlijk een groot voorstander van", aldus Robert Gravekamp. "Daarnaast kunnen wij, en 19 branchegenoten, op deze manier ruchtbaarheid geven aan het feit dat groei in economisch uitdagende tijden niet vanzelfsprekend, maar wél haalbaar is."

Calco-IT startte recentelijk een wervingscampagne om 100 ICT-vacatures in te vullen. Gravekamp: "Bij veel grote bedrijven ligt de gemiddelde leeftijd op de IT-afdeling boven de 45 jaar. Deze medewerkers zullen straks allemaal moeten worden opgevolgd. Voor veel van onze opdrachtgevers werven we daarom actief jongeren. Met de onlangs gestarte campagne zetten we in op het bereiken van zoveel mogelijk jongeren die gaan afstuderen, net zijn afgestudeerd of al werkzaam zijn. Zij hebben juist nú goede kansen op een vaste baan en een succesvolle carrière binnen de IT."

Over Calco-IT
Calco-IT is gespecialiseerd in de opleiding, coaching en detachering van zowel jonge als ervaren ICT professionals die zich hebben bekwaamd op het gebied van softwareontwikkeling, applicatiebeheer en functioneel beheer en kwaliteitszorg. Het bedrijf werft afstudeerkandidaten en alumni op HBO- en WO denkniveau, leidt hen betaald op tot gespecialiseerde ICT experts en begeleidt hen in een tweejarig traject van junior professional tot medior- en senior professional. Na het succesvol afronden van een intensieve opleiding van twee maanden met een algemeen deel en een specialisatie, worden de kandidaten voorgesteld aan en geplaatst bij toonaangevende organisaties die de kandidaat goede carrièremogelijkheden bieden, waar zij onder begeleiding van Calco-IT coaches gedurende 22 maanden aan de slag gaan met één of meerdere projecten. Hierna kan de opdrachtgever besluiten de kandidaat een arbeidsovereenkomst aan te bieden. Calco-IT bestaat 6 jaar en wordt bestuurd door Robert Gravekamp en René Scholten.