CPV organiseert “Boot Camp” workshops over de voordelen en uitdagingen van de ontwikkeling van elektrische centrales op basis van geconcentreerde fotovoltaïsche cellen (CPV)

CPV Consortium presenteert in samenwerking met Solar Power International en de European Photovoltaic Industry Association (Europees verbond van fotovoltaïsche ondernemingen ) workshops voor projectontwikkelaars, nutsbedrijven en investeerders die zich bezighouden met zonne-energieprojecten.

SUNNYVALE, Calif.--(BUSINESS WIRE)-- 20100921 --

Het CPV Consortium, een wereldwijd opererende organisatie zonder winstoogmerk, zal twee “CPV Boot Camp” workshops organiseren, speciaal opgezet om nutsbedrijven, projectontwikkelaars, en investeerders die zich richten op zonne-energieprojecten, te laten zien dat CVP-systemen (systemen op basis van geconcentreerde fotovoltaïsche cellen) een prachtige technologische basis vormen voor middelgrote en grote projecten in zonrijke regio’s. De eendaagse seminars bieden deelnemers een unieke kans, omdat ze heel specifiek gericht zijn op zaken die echt van belang zijn voor personen en bedrijven die zich met dergelijke projecten bezig houden.

“CPV-technologie wordt inmiddels wereldwijd ingezet, maar omdat het een relatief nieuwe technologie betreft, is er een gebrek aan informatie en analytische instrumenten die projectontwikkelaars kunnen helpen geïnformeerde beslissingen te nemen over het gebruik van CPV-technologie in nieuwe projecten”, aldus Nancy Hartsoch, voorzitter van het CPV Consortium. “Het doel van onze ‘Boot Camp’ workshop is simpel – de voorwaarden scheppen voor een grondiger evaluatie van CPV-technologie als breed inzetbare optie voor zonnecentrales…in een zakelijke sfeer zonder commerciële boodschappen.”

Bijzonderheden over de workshops:

  • De eerste workshop wordt samen met Solar Power International georganiseerd in Los Angeles, Californië en zal plaatsvinden op maandag 11 oktober 2010 in het Los Angeles Convention Center, van 8:00 tot 17:00 uur.
  • De tweede workshop wordt samen met de European Photovoltaic Industry Association (EPIA) georganiseerd en zal plaatsvinden op woensdag 10 november 2010, na afloop van de Thin Film (dunne film) congres van de EPIA.
  • Tijdens deze seminars, die beide een hele dag duren, zullen presentaties en discussies worden gehouden, door en onder leiding van vakmensen uit de branche, aangevuld met virtuele rondleidingen door CPV-centrales die op dit moment al operationeel zijn.
  • De workshops zijn bedoeld voor ontwikkelaars, nutsbedrijven en directeuren van overheids- en particuliere organisaties die zich bezighouden met energievoorziening. De workshops zijn met name gericht op bedrijven en organisaties die hun energieproductie willen optimaliseren, snel hun projecten op de rails willen zetten en tegemoet willen komen aan de vraag naar duurzame energiebronnen.

Het CPV Consortium is een internationale industriële organisatie die de ontwikkeling van geconcentreerde zonne-energiesystemen ondersteunt en zo een bijdrage wil leveren aan de duurzame groei van deze branche. Hoofddoel is het bieden van een goedkope, betrouwbare hernieuwbare energiebron. Het CPV Consortium biedt de verschillende partijen in deze sector een platform voor samenwerking, om te bevorderen dat het marktpotentieel van geconcentreerde fotovoltaïsche systemen volledig wordt benut. Sinds de oprichting, halverwege 2007, heeft het Consortium tal van nieuwe leden mogen verwelkomen, die een bijdrage hebben geleverd aan de snelle ontwikkeling van CPV, dat hard op weg is een algemeen geaccepteerde energiebron te worden.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
CPV Consortium
Claire van Zuiden, 916-290-6141
cvanzuiden@cpvconsortium.org
of
Edelman Public Relations
Joey Marquart, 650-762-2987

Joey.marquart@edelman.com