Droomdebuut: hoe schrijf ik een bestseller


Debuterende schrijvers vertellen over hun passie, afwijzingen en royalty's

AMSTERDAM, 20100921 -- Een bestseller kan zonder enige schrijfervaring uit je handen rollen. Een boek schrijf je in een paar maanden, naast een fulltime baan. Achttien schrijvers en uitgevers vertellen in Droomdebuut, dat aanstaande donderdag verschijnt, over hun succesvolle debuut, dat soms pas na tientallen versies en vele afwijzingen tot stand kwam. Allen kozen hun eigen, unieke weg. Dat leidde tot achttien bestsellers. Van idee tot boek vertellen schrijvers en uitgevers over passie, zitvlees, afwijzingen, royalty's en eeuwige roem.

Droomdebuut rekent niet alleen af met allerlei vooroordelen. Er staan ook meer dan 115 persoonlijke tips in voor aankomende debutanten.
Aan het woord komen onder anderen een thrillerschrijfster, een onderzoeksjournalist, een dichter, een biografe en een kinderboekauteur. Zij vertellen hún verhaal achter het boek dat een bestseller werd.
Voorbeelden: Robert Vuijsje met Alleen maar nette mensen ( 130 duizend exemplaren). Maarten Rijkens met I always get my sin (300 duizend). Sophie van der Stap met Meisje met negen pruiken (200 duizend). Marieke van der Pol met Bruidsvlucht (60 duizend) en Willem Middelkoop met Als de dollar valt, 50 duizend verkocht.
Droomdebuut is geschreven door Marjoleine Tel en wordt uitgegeven door Insider Media.
Droomdebuut is vanaf 23 september te koop. www.droomdebuut.nl