Warchild


Nederland één groot peaceteken

23 augustus 2010 - Op 21 september - de Internationale Dag van de Vrede
- vraagt War Child aandacht voor de miljoenen kinderen die wereldwijd in oorlog opgroeien. Kinderen horen niet in oorlog thuis. Nooit. Zij hebben recht op een toekomst zonder angst en geweld.

Openbare Basisschool Partoer, Burgum Om dat te laten zien, roept War Child iedereen op om mee te helpen om minimaal 100 peacetekens te bouwen in Nederland. En dus het record van vorig jaar (61 peacetekens) te verbreken! Samen verenigen we Nederland in één groot peaceteken.

Doe mee en bouw een peaceteken!
Doe mee en help War Child om op De Internationale Dag van de Vrede minimaal 100 peacetekens in Nederland te bouwen. De foto's van de 'levende' peacetekens verschijnen op een kaart van Nederland. Door de situatie van oorlogskinderen letterlijk op de kaart te zetten zorgen we ervoor dat ze niet vergeten worden.

Bekijk hier de kaart en foto's van vorig jaar>>

Hoe doe je mee?

1. Verzamel een groep van 10 tot 100 mensen (meer mag ook!) en verzin een locatie voor het peaceteken.

2. Stuur je voor- en achternaam, adres, telefoonnummer, aantal deelnemers en de locatie van het peaceteken naar actie@warchild.nl en wij sturen je een actiepakket met tips&trics.
3. Bouw op 21 september op de gekozen locatie een peaceteken.
4. Maak vanaf een hoge locatie, bijvoorbeeld balkon of dak een foto van het peaceteken.

5. Stuur je foto naar actie@warchild.nl met jouw voor- en achternaam en het adres van lokatie waar het peaceteken gebouwd is, zodat wij jouw foto op de juiste plaats kunnen tonen.

Andere activiteiten op de dag van de Vrede

* Kinderen lopen een virtuele vredesmars op online community Habbo.
* War Child maakt deel uit van de coalitie People Building Peace. Lees meer over hun activiteiten op www.day4peace.nl

Online vredesmars op Habbo.nl
War Child organiseert samen met de online community Habbo Hotel een virtuele vredesmars. De vredesmars is een gezamenlijke tocht van Habbo's door verschillende virtuele ruimtes. Door mee te lopen met deze peacemarch laten zij samen zien dat ze voor vrede zijn. De vredesemars duurt een uur en vindt plaats aan het eind van de middag, na schooltijd. Meer informatie volgt binnenkort op www.kidsforwarchild.nl.

Waarom een Internationale dag van de Vrede?
De Verenigde Naties hebben 21 september uitgeroepen tot de VN Internationale Dag van de Vrede. De 192 lidstaten worden opgeroepen op deze dag een wereldwijd staakt-het-vuren na te leven. Dat betekent: 24 uur zonder angst en geweld. Daarnaast roepen de VN zoveel mogelijk mensen op om op deze dag in actie te komen en het belang van vrede te benadrukken. Dit is een uiting van solidariteit voor iedereen die niet in vrede leeft en een uiting van waardering van de vrede die we hebben.