Prins Maurits te gast bij Van Blitterswijk


Moordrechts bedrijf toont innovatief elektrovoertuig op vakbeurs Ecomobiel 2010

ROTTERDAM, 20100917 -- Prins Maurits bezoekt op dinsdag 21 september de stand van Van Blitterswijk op Ecomobiel 2010. Deze vakbeurs over duurzame mobiliteit vindt op 21 en 22 september plaats in de Van Nelle Ontwerpfabriek in Rotterdam. De prins laat zich bij de stand van Van Blitterswijk informeren over de Alkè XT, een innovatief elektrovoertuig dat uitblinkt in prestaties, ergonomie, economische levensduur en design.

Prins Maurits, de oudste zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven, is als voorzitter van het Formule E aanjaagteam de spin in het web van internationale organisaties en bedrijven die betrokken zijn bij elektrisch rijden. In deze functie zorgt de prins ervoor dat de belangstelling voor duurzame mobiliteit toeneemt. Van Blitterswijk springt daar met zijn expertise op het gebied van industrieel vervoer op in en presenteert samen met importeur Divaco de Alkè XT. Het is voor het eerst dat dit unieke voertuig in Nederland te zien zal zijn. Van Blitterswijk, gevestigd in Moordrecht, is de distributeur van de Alkè XT in de provincies Zuid-Holland, Noord-Brabant en Zeeland.

Krachtig en duurzaam
Met een volgeladen accu legt de Alkè XT 210 kilometer af. De maximale snelheid is zestig kilometer per uur. De laadbak is tot duizend kilo te beladen en er kan tot maximaal vierduizend kilo aan de trekhaak. ,,Vooral gemeenten en het bedrijfsleven hebben behoefte aan deze krachtige en duurzame transporter'', zegt distributeur Wouter van Blitterswijk. ,,We zijn er trots op dat prins Maurits belangstelling toont voor de Alkè XT. Dat bewijst dat we met dit model op de goede weg zitten.''

Ecomobiel 2010
Op de vakbeurs Ecomobiel 2010 kunnen overheid en bedrijfsleven gedurende twee dagen alles te weten komen over duurzame mobiliteit. Op 22 september opent ANWB-hoofddirecteur Guido van Woerkom het congres dat evenals de beurs als thema heeft `Van hype naar business'. Meer informatie over de beurs en het congres staat op www.ecomobiel.nl.

Van Blitterswijk Eco-Mobiliteit