Prins Maurits enthousiast over Alkè XT


Van Blitterswijk presenteert innovatief elektrovoertuig op vakbeurs Ecomobiel 2010

ROTTERDAM, 20100921 -- Prins Maurits is zeer enthousiast over de mogelijkheden van het nieuwe elektrovoertuig Alkè XT. De prins, voorzitter van het Formule E aanjaagteam voor duurzame mobiliteit, is vooral onder de indruk van de rijkarakteristieken. Prins Maurits zei dit dinsdag tijdens zijn bezoek aan de stand van Van Blitterswijk op Ecomobiel 2010.

De Alkè XT, een innovatief elektrovoertuig dat uitblinkt in prestaties, ergonomie, economische levensduur en design, wordt geïmporteerd door Divaco. Van Blitterswijk uit Moordrecht verzorgt de distributie van de Alkè XT in de provincies Zuid-Holland, Noord-Brabant en Zeeland. Tijdens de tweedaagse vakbeurs Ecomobiel in Rotterdam is de Alkè XT voor het eerst in Nederland te zien.

Duurzaam
Met een volgeladen accu legt de Alkè XT 210 kilometer af. De maximale snelheid is zestig kilometer per uur. De laadbak is tot duizend kilo te beladen en er kan tot maximaal vierduizend kilo aan de trekhaak. ,,Vooral gemeenten en het bedrijfsleven hebben behoefte aan deze krachtige en duurzame transporter'', zegt distributeur Wouter van Blitterswijk. ,,We zijn er trots op dat prins Maurits enthousiast is over de Alkè XT. Dat geeft ons een extra steuntje in de rug.'' Volgens Van Blitterswijk was de prins zeer te spreken over de optionele vierwielaandrijving, die zonder veel extra batterijcapaciteit kan worden gebruikt.

Prins Maurits, de oudste zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven, is als voorzitter van het Formule E aanjaagteam de spin in het web van internationale organisaties en bedrijven die betrokken zijn bij elektrisch rijden. In deze functie zorgt de prins ervoor dat de belangstelling voor duurzame mobiliteit toeneemt. Vandaar dat hij dinsdag de ondernemers prees die het aandurven om voertuigen als de Alkè XT in te zetten.

Ecomobiel 2010
Op de vakbeurs Ecomobiel 2010 worden overheid en bedrijfsleven gedurende twee dagen geïnformeerd over duurzame mobiliteit. Morgen, 22 september, opent ANWB-hoofddirecteur Guido van Woerkom het congres dat evenals de beurs als thema heeft `Van hype naar business'. Meer informatie over de beurs en het congres staat op www.ecomobiel.nl.

Van Blitterswijk Eco-Mobiliteit