Ingezonden persbericht


Persbericht
Amsterdam, 20 september 2010

Ontwikkelingslanden tonen ook hun hoedje op Prinsjesdag

De derde dinsdag van september valt dit jaar op 21 september, de internationale dag van de Vrede. Daarom staan VoiceOver-leden uit ontwikkelingslanden als Zimbabwe, Kongo en Afghanistan langs de route van de gouden koets. Geheel in stijl met Prinsjesdag dragen zij traditionele hoeden uit eigen land. Met een spandoek "What's in your hat for us?" roepen zij de regering op om in het komende politieke jaar voldoende aandacht aan internationale samenwerking te geven.

Van dinsdag 14 tot en met dinsdag 21 september zijn veertien VoiceOver-leden uit (post)conflictlanden in Nederland. Zij volgen een programma over vrede, veiligheid en conflictbeheersing en geven gastlessen op verschillende scholen. Ook zijn zij aanwezig op evenementen als De Nacht van de Vrede, de Dag van de Democratie en verschillende debatten over ontwikkelingssamenwerking en defensie.

VoiceOver 2015 is een netwerk van mensen uit ontwikkelingslanden. Met hun visie en kennis voeden VoiceOver-leden het Nederlandse debat over ontwikkelingssamenwerking. VoiceOver 2015 is een project van NCDO.